2018-06-29 12:37:32• hírek • Bede Emőke

11 millió eurót nyert a szatmári kórház az új épületszárny építésére

A szatmári egészségügy újjászületik –adott hangot örömének Adrian Marc, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház vezetője, ugyanis az intézmény 11 millió eurónyi támogatást nyert egy határon átívelő pályázatnak köszönhetően.

A péntek délutáni sajtótájékoztatón a Megyei Tanács elnöke és a kórház igazgatója közösen számolt be arról az örömteli hírről, hogy a nap folyamán eldőlt, a nyolc pályázatot leadó egészségügyi intézmény közül a szatmári az egyik, mely meg is kapta az igényelt támogatást.
 

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei egészségügyi intézményekkel közösen adta le a pályázatot, mely végül a nyertesek közé került. A közösen megnyert támogatás összértéke 13,3 millió euró, melyből városunk kórháza 11 milliót kap majd. Ezt annak a hatemeletes szárnynak a megépítésére fordítják, mely a jelenleg fennálló helygondokat orvosolná. 
 

Az új épületszárny számos osztálynak ad majd helyet, ezzel egy időben pedig lazulna a többi épületben tapasztalható zsúfoltság is. Az osztályok logikusabb elrendezése és a modern, civilizált körülmények megteremtése mellett az új szárny tetejére egy minden előírásnak megfelelő leszállópályát is terveznek, ugyanis az a terület, ahol most landolnak a helikopterek, csak ideiglenes megoldásként üzemel.
 

Ami a konkrét megvalósítást illeti, alig hat hónap múlva már ki is írhatják licitre a tervezést és a kivitelezést, s ha minden az ütemterv szerint halad, legkésőbb 2022-ben már kész is lesz az épület. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: