2011-11-28 18:13:50• hírek • Balog Anita

11,5 millió euróba kerülne a repülőtér felújítása

A megyei tanács elfogadta a felújítás műszaki dokumentációját, megpályázzák a támogatást.

A Szatmár Megyei Tanács saját költségvetéséből nem tudná finanszírozni a repülőtér felújítását, de lehetőség van EU-s összegek lehívására, amiből fedezni lehetne a 11,5 millió eurós beruházást - mondta el Csehi Árpád a Szatmár Megyei Tanács elnöke a tanácsülésen elfogadott határozattal kapcsolatban.

Csehi szerint nem csak a leszállópálya modernizálására lenne szükség, noha kétségtelen, hogy az az egyik legfontosabb része a projektnek. Az épületet is bővíteni kellene, hiszen mostani méretével az előírások szerint csak 150 főt tud fogadni óránként, sok repülőgép azonban 180 férőhelyes. Ezek jelenleg  nem szállhatnak le Szatmárnémetiben. A tanácselnök nyilatkozata alapján a támogatást jövő év januárjában kérik, az elbírálási időszak pedig 6-12 hónap. Ennek értelmében jövő év végén  meglehet a támogatás és elkezdődhet a modernizálás is.

A tanácsosok abban is döntöttek, hogy pénzt adnak a védelmi minisztériumtól kapott, használaton kívül helyezett MIG23-as vadászrepülőgép szatmárnémetibe szállítására - a vadászgépet a repülőtéren fogják kiállítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: