2015-11-25 12:30:27• hírek • Szatmár.ro

110 éves fennállását ünnepli a Szatmári Művészeti Iskola

November 26. és 28. között rendezvénysorozattal ünneplik meg a kerek évfordulót.

Mircea Deac, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója illetve Adrian Stef, a tehetséggondozó intézményt működtető Szatmár Megyei Tanács elnöke közös sajtótájékoztatón mutatta be a kerek évforduló alkalmából szervezett rendezvénysorozatot.

Ez csütörtökön, november 26-án kezdődik, ekkor a Poesis Multikulturális Központban tartanak szimpóziumot, pillanatokat elevenítenek fel az iskola működéséből, lesznek fellépők is és összesen tíz megye hasonló intézményének képviselői is jelen lesznek.

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén 16 órától a művészeti iskola képzőművészet és fotó szakára járó diákok és a téglási II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola nevű partnerintézmény diákjainak közös kiállítása nyílik meg.

November 27-én 18 órától a Dinu Lipatti Filharmónia színpadán bizonyítanak a művészeti iskolában tanulók, a végzős diákok és az oktatók. Olyan egykori diákok is színpadra lépnek majd, akik már országos szinten is nagy elismerést szereztek televíziós tehetségkutatókban. Apropó tehetségkutatók! A sajtótéjékoztatón arra kértek mindenkit, hogy szavazatukkal támogassák Tincuta Ferneát, aki szintén a Művészeti Iskolában tanul és jelenleg a romániai The Voice vetélkedő élő show-jában szerepel.

November 28-án 14 és 20 óra között szintén a filharmónia lesz a helyszíne a kilencedszer megszervezett "Szívem zenéje" nemzetközi pop-rock versenynek. Erre Románia 12 művészeti iskolájából érkeznek tehetségek, de magyarországi és olaszországi fellépők is versenybe szállnak a fődíjért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: