2008-08-05 13:34:16• hírek • Szatmar.ro

10 egészséges hazugság

A fogyni akarás alapvető szabálya a következőképpen rajzolódik ki: cseréld ki a tiltott élelmiszereket egészséges változatokkal.


1. Tejes csokoládé helyett fogyassz fekete csokoládét (több antioxidánst tartalmaz). Ennek ellenére ne vidd túlzásba, mert még a fekete csokoládé is sok kalóriát tartalmaz.

2. Jól teszed, ha fehér bort vörösre váltod, márt csak azért is, mert a vörös bor szívvédő hatással bír. Ám ne gondold, hogy ha vöröst-bort iszol, nem kell mértékletesnek lenned. Ne feledd: az alkohol hizlal!

3. Mondj le a fehér kenyérről és fogyassz inkább teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret. A fehér kenyér csupán kalóriákkal gazdagít, ám az említett változat rostokat és vitaminokat is tartalmaz.

4. Cukor helyett használj az édességek előállításához zsírmentes tejport. Ezáltal edzed szervezetedet, hogy kevesebb cukrot kérjen, ami egyébként is egészségtelen.

5. A kóla típusú üdítő italok hizlaló enzimeket tartalmaznak, hiába is választod a light változatot. Helyettesítsd őket teával, hisz sokkal egészségesebb, szomjoltó, nyáron pedig hűsítő is.

6. Minden szénsavas üdítő ártalmas az alakra nézve, mindegy, hogy milyen színű, márkájú vagy ízű. Fogyassz inkább minél több sima, vagy citromos vizet.

7. Csökkentsd ¼ résszel a megszokott módon fogyasztott hús mértékét és helyettesítsd lencsével. Ezáltal kevesebb telített zsírt fogyasztasz majd, és beiktatsz étrendedbe egy kevés telítetlen zsírt, amely jótékony hatású a szívre nézve.

8. Hetente egyszer fogyassz halat! A hal a proteinen kívül számos vitamint és értékes zsírokat tartalmaz.

9. A gyümölcsös joghurt egészségesnek egészséges, de egy kicsit sok cukrot tartalmaz. Válasz inkább egy sima csökkentet zsírtartalmú joghurtot.

10. A krumpliból készült chips természetesen a tiltott élelmiszerek közé tartozik. Ennek ellenére becsaphatod elmédet és nyugodtan rágcsálhatsz zöld almát. Igaz, hogy nem rendelkezik ugyanazzal az ízzel és aromával, de legalább kielégíti nassolási igényedet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: