2018-11-28 07:23:10• hírek • Nagy Tímea

10. Ritmusok Zajai: Dobszótól zengett a Zamfirescu Művelődési Ház

Jubileumát ünnepelte a Ritmusok Zajai, a Cserey Csaba dobművész nevéhez fűződő szatmárnémeti dob-ünnep.

Idén november 27-én, kedd este volt hangos a művelődési ház az ütősök játékától. A legkisebbektől a legnagyobbakig minden korosztály képviseltette magát, és együtt adták elő a közös örömzenét.

 

Az idei est házigazdája Cserey Csaba és Jean Baciu voltak. A meghívott vendégelőadó a kolozsvári Cercul Intreg formáció. A négy srác nem a hagyományos értelemben vett dobfelszerelést választotta hangszeréül, hanem brazil és afrikai hangszerekkel teremtettek fergeteges hangulatot. A nem minden napi hangszerek hangja változatos zenei összhangzást idéz, a performansz során a szomorú, a megnyugtató dallamoktól egészen a pörgős, táncra perdítő hangzásig hallhattunk improvizáció-szerű dalokat.

 

Nem csak a profik, hanem a zenészpalánták ünnepe is ez. Kedd délután pici, kicsi és kicsit nagyobb dobosok tucatjai mutatták meg mit tudnak. A városi dob-tanítványok évről évre megörvendeztetik a nézőket és a tanáraikat bátorságukkal, szorgalmukkal és ügyességükkel. A legkisebb tanítványok mellett ott állt a tanár, segítve őket a bemutatóban, így bátorítva a gyermekek fellépési kedvét. A közönség éljenzéssel és tapsviharral bíztatta a palántákat.

 

Cserey Csaba minden résztvevőnek ajándékcsomaggal kedveskedett, hogy a jubileumi összejövetel élményét ne csak gondolatban, de tárgyi formában is megőrizhessék. Reméljük, jövőre is találkozhatunk a dob-ünnepen!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: