2015-09-11 19:40:10• hírek • Szatmar.ro

101 éves nénit köszöntött a község polgármestere

fotó: voceatransilvaniei.ro
fotó: voceatransilvaniei.ro

Százegy éves nénit köszöntött pénteken Daniel Balogh, Királydaróc polgármestere. Bálint Mária idős kora ellenére jó egészségnek örvend, elmondása szerint hét éve nem járt orvosnál.

Pedig hosszú élete során sok mindent megélt. Abban az évben született, amikor az első világháború kitört. Túlélte a második világégést, néhány rendszer-és országváltást. Férje 55 év házasság után 1986-ban meghalt, a néni akkor költözött Nagykárolyból Érszentkirályra. Az alig hatszáz fős település azóta is az otthona.

Amennyiben minden leszármazottja egyszerre látogatná meg, bizony könnyen lehet, kicsinek bizonyulna az udvar. Mária néninek ugyanis nyolc gyereke, harmincegy unokája és 24 dédunokája van!

Ennyi nevet és arcot bizony nem könnyű megjegyezni és megkülönböztetni, de szerencsére Mária néni elméje még teljesen friss. Mi több, a ház körüli munkából is kiveszi még a részét.

Pénteken a község polgármestere is köszöntötte és a helyi tanács nevében megajándékozta ezer lejjel. Nyugdíjkiegészítésként remekül jön, mivel az államtól alig 350 lejt kap havonta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: