2017-12-05 13:29:16• hírek • Oszkó Viktória

100 gyereket motiváltak a sportolásra

Egy éve már, hogy kialakult egy jól működő partnerkapcsolat a Kölcsey Ferenc Főgimnázium első osztályosai, a Szatmárnémeti Református Gimnázium harmadikosai, az Óvári Általános Iskola harmadikosai és a Darai Általános Iskola előkészítő-elsős összevont osztályai között.

Idén az egészség a központi témakör, eköré épülnek a programok. Ez azt jelenti, hogy a négy partneriskola egy-egy tanára az egészség témakörében szervez a kicsiknek oktató jellegű, játékos elfoglaltságot. Az első állomás a Refi volt, ahol december 5-én, kedden tartottak csoportos foglalkozásokat a gyerekeknek – az egészséges életmód témakörén belül is a sport jegyében.
 

Az esemény két helyszínen zajlott, egyrészről a Refi tornatermében, másrészről a Csipler Sándor vívóteremben, ahol nem kevesebb mint 100 gyermek gyűlt össze néhány óra erejéig. A gyerekeknek fontos, hogy testközelből megtapasztaljanak egy-egy sportot, hiszen így könnyebben azonosulhatnak az adott mozgásformával és nagyobb kedvet is kaphatnak a mozgáshoz.
 

A kicsiket nagyon felkészülten várták, beöltöztették őket, pontra játszhattak, és még azok a gyerekek is aktívak voltak, akikre ez máskor nem jellemző. A vívótermi kitérőt követően az egész csapat átvonult a Refi tornatermébe, ahol ismerkedős játékon vehettek részt, labdáztak és csapatjákokban is kipróbálhatták magukat.
 

 A résztvevő tanárok azt mondják, fontos, hogy a gyerekek kapjanak egy bizonyos pluszt a tanulói évek alatt, és az ilyen lehetőségek meg is adják ezt.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: