2019-04-02 14:34:40• hírek • Bede Emőke

100 éves fennállását ünnepelte kedden a prefektúra

Dugig telt kedden délután a Közigazgatási Palota kis gyűlésterme, ugyanis a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal megalapításának 100. évfordulóját ünnepelték az egybegyűltek.

Az ünnepség nyitányaként a Prefektusi Kollégium tagjai, illetve az alárendelt intézmények vezetői nevében Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség igazgatónője, és Ioan Sabau, a Szatmárnémeti Vámiroda vezetője adott át díszes csokrot Darius Filip prefektusnak és Altfatter Tamás alprefektusnak.
 

Ezt követően dr. Claudiu Porumbaceanu történész tartott kimerítő előadást a Szatmár megyei prefektúra történetéről és az elmúlt száz év során szolgálatot teljesítő kormánybiztosokról. A több mint félórás bemutató után Pataki Csaba megyei tanácselnök és Kereskényi Gábor polgármester is szólt néhány szót az egybegyűltekhez. Utóbbi beszédében kiemelte: örömmel tölti el, hogy az elmúlt időszakban sikerült hatékonyabb együttműködést kialakítania a polgármesteri hivatalnak és a prefektúrának. Tudvalevő ugyanis, hogy az önkormányzat szándékait a Darius Filip által irányított hivatal többször is áthúzta, illegálisnak titulálva egy-egy, a Helyi Tanács által már jóváhagyott határozatot. Abban viszont úgy a megyei tanács, mint a polgármesteri hivatal és a prefektúra vezetői egyetértettek, hogy munkálkodásuk során ugyanaz a cél vezérli őket: a szatmárnémetiek és a Szatmár megyeiek életének jobbá tétele.
 

Zárómomentumként Darius Filip és Altfatter Tamás elismerő okleveleket nyújtott át azoknak, akik már több évtizede járulnak hozzá a prefektúra működéséhez. Öt közalkalmazottat több mint 20 éves, harmincöt munkatársat pedig több mint 10 éves tevékenységük miatt díjaztak.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: