2019-05-28 10:59:00• hírek • Nagy Tímea

1000 kilométeres biciklitúra az életért, egy spinális izomatrófiában szenvedő kislányért

Jótékonysági kerékpártúrát szervez a nagybányai Rotaract és a MiBo Adventures csapata Sarah Cenan, a 3 éves, spinális izomatrófiában szenvedő kislány segítségére. Minden egyes megtett kilométer után 1 euró érkezik az adománygyűjtésre létrehozott bankszámlára.

6000-ből 1 újszülöttet érint ez a gyógyíthatatlan betegség, 40 emberből 1 pedig génhordozó. Spinális izomatrófiával, azaz gerinc eredetű izomsorvadással élők számára nincs menekvés, egész életüket ágyban töltik, s a szerencsésebbek azok, kik kerekes székbe ülhetnek.

 

A „Tura pentru viata”, Biciklitúra az életért kezdeményezéssel a szervezők és a sportolók szeretnék felhívni a figyelmet a betegségre és velejáróira, valamint adományt gyűjteni a gyermek számára. Sarah Cenant a kór 1-es típusával diagnosztizálták. Már ilyen fiatal korában, 3 és fél évesen izomsorvadásban szenved. A légzés és a nyelés is nehezen megy, ezért állandó egészségügyi szakfelügyeletre van szüksége.

 

A kislány segítségére siető sportolók Erdélyt járják körbe a túra alkalmával. 1000 kilométeres távot terveztek 5 napra. Ahogy már említettük, minden egyes megtett kilométerért 1 euró adomány érkezik a nemes célnak nyitott bankszámlára. Ebből az összegből a nagybányai Rotaract csapata a kislány számára egy évre biztosítja az ápoláshoz szükséges fogyóeszközöket, és egy különleges széket, mely álló-, ülő- és fekvő helyzetbe is állítható, továbbá egy kerekes széket.

 

A kis beteg számára nem csak a biciklisek, hanem a lakosság is adományozhat. Felajánlásaikat elutalhatják a RO66 BTRL RONC RT02 0048 9903 -as számlaszámra, melyet a Banca Trasilvaniaban nyitottak, a címzett megnevezése: Rotaract TEAM Baia Mare. SMS-t is küldhetnek a 7560 (Orange) vagy 7410 (Vodafone) telefonszámra a következő üzenettel: „sprijina 1398 a küldő neve” (például: sprijina 1398 Endre). Az üzenet díja 10 euró, mellyel Önök is hozzájárulhatnak a jótékony célhoz.

 

A Túra az életért mozgalom négy tekerője, Groza Mihai, Turciac Bogdan, Panican Romeo és Porfire Dan már tavaly óta készül a nagy bringázásra. Csatlakozzon Ön is hozzájuk, segítse Sarah mindennapjait adományával!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: