2011-02-02 17:16:31• hírek • Póti Orsolya

10.000 lej büntetést róttak ki az Unicarmra

Két héttel ezelőtt büntetést róttak ki az Unicarm vállalatra, mivel az általuk készített szalámiban fémdarabokat találtak. Az üggyel kapcsolatban kedden végzett mélyreható vizsgálatokat a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal. - tudtuk meg Valentin Berbantól, a hivatal vezetőjétől.

„Két panasz beérkezése után a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal felügyelői alapos vizsgálatokat tettek a vetési Unicarm vállalatban. Az első panasz Jászvárosból (Iasi) érkezett: egy hölgy fémdarabokat talált a szalámiban, melyet a helyi boltban vásárolt. Az eset után feljelentették a vállalatot. Ezek után a cég által gyártott vajra kaptunk reklamációt." - tájékoztatta portálunkat a Valentin Breban, a  Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal igazgatója.

Annak megállapítására, hogy hogyan kerülhetett a szalámiba fémdarab leellenőrizték a gyártó cég felszereléseit, de mint kiderült teljesen új és modern technológiával dolgoznak, ezért kizárják azt, hogy fémdarab kerülhet az élelmiszerbe. Nem kizárt azonban, hogy a fémdarabok a fűszerekből származnak.

Az ellenőrök mindemellett átvizsgálták a vaj összetételét is, ugyanis olyan reklamációk érkeztek, hogy a tejterméknek margarin íze és szaga van. Azonban ezt az állítást sem sikerült megerősíteniük, mert lehetséges, hogy a vajat rossz körülmények között tárolták.

Azonban a hivatal felügyelői szabálytalanságokat fedeztek fel a termékek címkéjén, ezért a  címkéken szereplő hiányos információk miatt 10.000 lejre bírságolták meg a vállalatot.

 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: