2014-07-16 13:51:25• hírek • Szatmár.ro

Zorán, Quimby, Beatrice, Maszkura és Bikini a PMN-en

Augusztus 18-24 között rendezik meg a XIII. Partiumi Magyar Napokat. Hét nap alatt 10 helyszínen több mint száz rendezvényt tartanak és több tízezer nézőre számítanak a szervezők, akik szerdán tartottak sajtótájékoztatót. Az idei PMN legerősebb napja valószínűleg a pénteki lesz, amikor az új főtéren Zorán, a Kossuth-kertben a Quimby fog fellépni.

Várva várt fellépők érkeznek Szatmárnémetibe a XIII. Partiumi Magyar napok alkalmával - egyebek mellett erről is szó volt a Szatmárnémeti RMDSZ-székházban megtartott sajtótájékoztatón, amelyen Szőcs Péter, a rendezvényt szervező Identitas Alapítvány elnöke, Kereskényi Gábor, a társszervező Szatmárnémeti RMDSZ elnöke, Pataki Csaba, a szintén társszervező Szatmár Megyei RMDSZ elnöke és Stier Péter főszervező beszéltek az idei rendezvényről.

"A Partiumi Magyar Napok egy olyan rendezvény, amely évről évre erősödött, minőségibb lett. Mindenki magáénak érzi, minden résztvevő, néző, nemzetiségtől függetlenül. Sokan érkeztek eddig a PMN-re, és idén is sok érdeklődőre számítunk akár a határ túloldaláról is és reméljük, hogy most is csak pozitív véleményeket kapunk majd nézőktől és fellépőktől egyaránt" - mondta el Pataki Csaba.

Kereskényi Gábor a PMN céljára, létrehozásának körülményeire emlékezett vissza. Cél egy volt és maradt: bemutatni értékeinket, szokásainkat. Az RMDSZ már az első PMN megszervezésekor bekapcsolódott a munkába, hiszen a szervezet számára is az egyik fontos feladat a közösségépítés. "Az első a mostaninál jóval kisebb volumenű rendezvény volt, mára a PMN a régió legfontosabb fesztiváljává nőtte ki magát. Példa néküli összefogás jellemzi a szervezését, minőségi fellépőket, kulturált szórakozási lehetőségeket biztosít ez a rendezvény" - fűzte hozzá Kereskényi Gábor.

A teljes program még nem nyilvános, de...

Stier Péter főszervező a programról beszélt. Igazi különlegességgel kezdődik a Partiumi Magyar Napok programja: hétfőn a Tűzoltótorony tövében felállított színpadon a Budapesti Utcaszínház gyerekeknek és felnőtteknek szánt, remek szórakozást ígérő darabot mutat be. Augusztus 19-én kedden Magyarország egyik legnépszerűbb dzsessz-zenekara, a Hot Jazz Band lép fel ugyanitt. Augusztus 20-án szerdán, a Debreceni Csokonai Színház előadásában egy Operettgálát tekinthetnek meg az érdeklődők. Augusztus 21-én, csütörtökön pedig a Nagyvárad Táncegyüttes lép színpadra, utánuk pedig Palya Bea fog koncertet adni.

PMN-sajtótájékoztató az RMDSZ-nél

Pénteken 20 órai kezdettel Szatmárnémeti új főterén lép fel Zorán és zenekara - ez lesz a legendás énekes első szatmári szabadtéri koncertje. S ahogy ez véget ér, lehet is rohanni a Kossuth-kertbe, ott 22.30-tól kezdődik majd a sokak által már évek óta várt fellépés: a Quimby koncertje.

Szombaton a Humor sátorban ismert standuposok nevettetnek majd, mások mellett Aradi Tibor, valamint Varga Ferenc József is itt lesz és humoristaként fog bemutatkozni a Harag György társulat egykori színművésze, Nagy Csongor. Szombaton fog fellépni a Beatrice és Koós János is.

Az idei PMN zárónapján a Kossuth-kertben fellép Aradszky László, Maszkura és a Tücsökraj, az új főtéren pedig 21 órától a Bikini ad nagykoncertet.

Stier elmondta: a tavalyi évhez hasonlóan most is lesznek kísérő-rendezvényei a PMN-nek. Klubkoncerteket tartanak majd a No Pardon Pubban, a Downtownban minden nap lesz afterparty.

A Kossuth-kertnek idén a szervezők megpróbálnak egy kicsit egységesebb képet adni: az árusokat ugyanolyan sátorokba költöztetik, olyan faházakat állítanak össze, amelyeket csak a PMN-en és a Családi Hétvégén fognak használni. A borutcát pedig borudvarrá fogják átalakítani.

Az idei Partiumi Magyar Napok összköltségvetése nagyságrendileg 300 ezer lej. A Támogatók között szerepel számos magáncég és közintézmény, a szervezésbe több tíz civil szervezet segít be.

Nyerj a Szatmár.ro-val

Oszd meg a Szatmár.ro hírportál Partiumi Magyar Napokról szóló híreit a Facebook-on és megnyerheted a rendezvénnyel kapcsolatos ajándéktárgyak valamelyikét. A nyereményekről egy kicsit később tájékoztatunk, de addig is érdemes megosztani a cikkeinket, mert minden megosztás nyereményt érhet!

A Szatmár.ro a Partiumi Magyar Napok kiemelt médiatámogatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: