2016-06-30 09:26:56• hírek • Szatmár.ro

Zenei wellness hétvége az Utcazene Fesztivállal

Csak néhány órát kell még várni, hogy megkezdődjön az Utcazene Fesztivál.

A szervezők letisztázták a a szatmárnémeti történelmi városközpontjában felállítandó színpadok programját: a Coposu sétányon lesz a Draxlmaier Group színpada, a Coposu sétány elején a Transpinké, a régi főtér parkjában pedig a Zes Zollner színpada áll majd. Idén két tematikus színpad is lesz: a Vécsey házban (a Szépművészeti Múzeum udvarán) az AutoNet színpad, míg a tűzoltótorony körötti tér, a SamStudia Egyesület szervezésében ifjúsági helyszínnek ad otthont a Rosendahl Industrial színpad.

A fesztivál Nagykárolyban kezdődik csütörtökön a „nulladik" nappal 19 óra 30 perckor a városközpontban felállított két mini színpadon: a Polipol színpadon, az amfiteátrumnál, lép fel Mister Nicu, aki a tavalyi év során is elvarázsolta a nézősereg elsősorban gyermek, de felnőtt, hallgatóságát is. Őket követi majd az Ash Band és a magyarországi Projekt Akusztik, akik akusztikus dalaikkal mutatkoznak be itt is. A Román Katona szobránál felálított másik színpadon 20 órától Vitéz Júlia és Putovics Ábel, majd a tehetséges károlyi fiatalok: a Castelanii Acoustic Project lépnek fel.

Pénteken 19 órakor kezdődik Szatmárnémetiben a "zenei wellness hétvége": a teljes program lentebb megtekinthető: 30 koncert már a legelső napon blues, akusztik, instrumentális és világzene stílusokban.

Szombaton a 90-es évek zenei világát és más ismert dallamokat hoz el Szatmárnémetibe a magyarországi Band of Streets... trombitán. Egy még sohasem látott utcabált varázsolnak a városba! A műsoron szintén 30 koncert lesz, de a zenészek már általuk kiválasztott helyeken is "színpadra" lépnek a város több pontján.

Vasárnap érkezünk el a fesztivál csúcsontjához, amikor megérkeznek a városba a hollandiai Balcony Players zenészei egy még sohasem hallhatott világzenei koncerttel, amely után a petruska Andrásból és Koszorús Krisztinából (Koszika) álló zsűri elárulja, hogy ki is nyerte meg a GotecRom által felajánlott 2000 eurós fődíjat.

A rendezvény főtmogatója a DRÄXLMAIER Group, a kommunikációs partner a DigiMobil, míg a fődíjat a GotecRom ajánlotta fel. A szponzorok a Goodwill Consulting, a TBA, Romania és a Roland Corp. A Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület (SZAFKE) szervezésének segítői PRO Music Stage és a GerBog, míg a meghívottak kényelmes szállását a Dana 2 Hotel biztosítja.

Az esemény létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Együtt keltjük életre a várost!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: