2011-03-25 10:40:21• hírek • Póti Orsolya

XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny

Huszadik alkalommal szervezik meg március 25-27 között a Hajnal akar Lenni népdaléneklési verseny országos szakaszát. A rendezvény keretében sor kerül „A győztesek éneke" gálára, amelyen fellépnek az elmúlt 19 verseny nyertesei és meghívott művészek.

A Szent-Györgyi Albert Társaság, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Dinu Lipatti Filharmónia, a Romániai Magyar Dalosszövetség, a Szatmárnémeti MADISZ, a szatmárnémeti Szentlélek plébánia, a KÓTA, Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége szakmai támogatásával március 25 - 27. között szervezi meg Szatmárnémetiben a XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési versenyt (HAL), a világon bárhol élő magyar, nem hivatásos népdalénekesek számára. A rendezvénynek a „Dinu Lipatti" Filharmónia ad otthont.

A versenyen fellépők a KÓTA XVI. Országos Népzenei Minősítését is megkapják a szakmai bírálóktól. A minősítések az elődöntősöknek térségi szintű (azaz Megfelelt, Dicséretes, Kiváló) a döntőbe jutott énekeseknek országos szintű (Bronz, Ezüst, Arany, Arany Páva). A zsűri hasznos szakmai tanácsokkal látja el a fellépőket. Az Arany Páva minősítést elérőket a KÓTA meghívja az Országos Arany Pávás Népzenei Gálára, ahol a legjobbak Arany Páva Nagydíjban részesülnek!

Március 26.-án szombaton 10 órai kezdettel köszöntik az versenyezni vágyókat, fél 10 körül kezdetét veszi az elődöntő első része, 16 órától pedig sor kerül az elődöntő második részére is. A XX. Hajnal Akar Lenni népdaléneklési verseny részeként Táncház is lesz a Kölcsey Ferenc Főgimnázium földszinti termében: 17.00 órától óvodásoknak és kisiskolásoknak, 18.00 órától V-VIII. osztályosoknak, oktató Hubán Ágnes, és 20.00 órától pedig a verseny résztvevőinek és felnőtteknek, az oktató Jankó Szép István. A népzenét a szamosújvári "Harmadik zenekar" szolgáltatja.

Március 27.-én, vasárnap 10 órától veszi kezdetét a XX. HAL döntője, 13 órától díjkiosztó és zárszó, 17.00 órától pedig sor kerül „A győztesek éneke" gálára, amelyen fellépnek a verseny legjobbjai, az elmúlt 19 verseny nyertesei, valamint meghívott művészek. Közreműködik a Szatmári Református Egyházmegye vegyes kara, vezényel Higyed Gyöngyi.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: