2014-09-16 14:04:40• hírek • Szatmar.ro

Wolfenbütteli konferencián a szatmári Caritas igazgatója

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet igazgatója, Löchli Terézia Tündér is részt vett az idén szeptember 9. és 11. között Wolfenbüttelben, Németországban az immár kilencedik alkalommal megszervezett, a fogyatékkal élő személyek és családaik támogatását érintő ISBA (világviszonylatú inklúzió a fogyatékkal élők és családaik számára) Nemzetközi Konferencián.

A konferencián a szatmári Caritas igazgatója egy workshop keretén belül mutathatta be a szatmári szervezet munkáját, kitérve részletesebben a fogyatékkal élő fiatalokat foglalkoztató Gyöngy Ház központ tevékenységeire. Előadása nagy érdeklődést keltett a konferencián résztvevők körében. Elmondása szerint a központ annak idején az országban első olyan intézményként jött létre, mely a fogyatékkal élő személyek családainak kívánt segíteni kissé fellélegezni. A központ tevékenységei napjainkban is sokat könnyítenek ezen személyek hozzátartozóinak, gondozóinak.

A előadás mellett a konferencián való részvétel a Thomas Pink, jelenlegi wolfenbütteli polgármesterrel, való találkozás szempontjából is fontosnak és sikeresnek mondható a szatmári Caritas számára.

Löchli Terézia és Thomas Pink

A konferencián 22 ország több mint 200 képviselője volt jelen, köztük Németország, Chile, Ausztrália, Kanada, Írország, Skócia is. Romániát a szatmári Caritas igazgatója mellett a kolozsvári Babeş-Bolyai Egyetem lektora, Dan Octavian Rusu képviselte.

Emellett pedig tárgyalások kezdődtek el arra vonatkozóan, hogy a következő ISBA konferencia már Romániában kerüljön megrendezésre a Caritas és a kolozsvári Babeş-Bolyai Egyetem szervezésében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: