2014-07-18 18:13:17• hírek • Kocsis Zoltán

Vizsgálódik DNA a korábbi szatmári alprefektus ellen

Vizsgálatot indított az Országos Korrupcióellenes Ügynökség (DNA) Cristian Sasu, a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség igazgatója ellen, aki korábban a prefektusi, majd az alprefektusi tisztséget is betöltötte.

A DNA nyomozói csütörtökön házkutatást tartottak az ITM szatmárnémeti székhelyén, valamint Sasu házában. Az ügynökség munkatársai Sasu irodáját is lepecsételték, őt magát pedig házi őrizetbe rendelték.

Információink szerint Sasu ellen korrupciós vizsgálatot indítottak. Sajtóértesülések szerint ez érinti a munkaügyi felügyelőség élén végzett munkáját, valamint felesége konzultáns cégét is. Sasu nejének cége ugyanis az elmúlt években több község infrastrukturális uniós pályázataiban vállalt konzultációs szerepet. A DNA azt is gyanítja, hogy Sasu rokonai nevére íratta vagyona jó részét, ezzel leplezve bevételeit.

Cristian Sasu 2012-ben, még PDL-ésként rövid ideig a prefektusi tisztséget látta el, majd a választásokat követően másfél évig volt alprefektus - immár a PNL színeit képviselve. Amikor idén tavasszal az RMDSZ belépett a kormánykoalícióba, akkor Altfatter Tamás vette át Sasu helyét, aki „visszament" a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség élére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: