2007-06-21 06:38:01• hírek • Szatmár.ro

Stresszes fiatalok

stressSoha nem látott mértéket ért el a stresszes fiatalok száma
Nagy-Britanniában soha nem látott mértéket ért el a stresszes fiatalok száma, akik az iskolai vizsgák miatt egyre nagyobb nyomás alatt vannak - állapította meg egy kutatás.

Az iskolai vizsgák, és az ezek eredménye alapján összeállított rangsor hatalmas mentális terhet jelent a fiatalok számára. A szakemberek szerint minderre csak rátesz egy lapáttal, ha a szülők is tovább növelik a gyermekekre nehezedő terheket.

A fiatalok között egyre több olyat találunk, akinél felfedezhető a szorongás valamelyik tünete, például az alvászavar, evési rendellenességek vagy pánikbetegség.

Nagy-Britanniában ezért már pszichológusok és asszisztenseik segítik a fiatalokat az év végi vizsgák letételénél.

Ők arra is felhívták a figyelmet, hogy ha egy szülő úgy gondolja, gyermeke nem tanul eleget, vagy túl sokat van távol otthonról, akkor nem az a leginkább célravezető, ha veszekedni kezd vele.

Arra is figyelmeztetik a fiatalokat, hogy nem jó tanulási módszer, ha egy több órára bezárkóznak a szobájukba, és ezalatt csak a tananyagra próbálnak koncentrálni. Sokkal többet ér, ha valaki 10 percig intenzíven tanul, majd tart egy tízperces szünetet, és ezeket ismételgeti. (Stop)
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: