2005-12-01 22:00:45• hírek • Szatmar.ro

Stressz - néha még segít is!

Gyorsítja a reagáló képességet, az izgalmi állapot pedig cselekvésre ösztönöz.
 Gondoljon például a legutolsó vizsgájára: azt a tételt húzta, amelytől legjobban félt, mégis átment, nem is akárhogy! És a múlt heti munkahelyi bonyodalmak! Az utolsó pillanatban sikerült mindent rendbe tennie. Tehát a stressz kedvező következményekkel is járhat. Gyorsítja a reagáló képességet, az izgalmi állapot pedig cselekvésre ösztönöz. Vigyázat, a pozitív hatás azonban nem tart sokáig. A folyamatosan magas izgalomszint ártalmas is lehet!

Sok idő – kisebb feladat

Ha egy feladatra két napja van, gyorsabban fog az agya, mintha két hetet kapott volna.
A stressz és a vele kapcsolatos szorongás az idő rövidsége miatt serkenti a gondolkodást.

Kevés idő – sok feladat

Ha viszont öt feladatot kell két nap alatt megoldania, már a gondolatba is beleborzong. Szinte látja magát, amint az aggodalom és a bizonytalanság megbénítja. Ezt az érzést nem egyszerű mérsékelni.
Védekezzen!
A stresszkeltő hatások nem szűnnek meg maguktól. Aki stresszben él, annak aktívan kell védekeznie ellene, a problémákkal szemben pedig ellenállóbbá kell válnia. Rendezze úgy az életét, hogy ne legyen oka az idegeskedésre!

Sportoljon, amikor csak tud!

A mozgás a stressz egyik leghatékonyabb ellenszere. Elfeledteti mindennapi gondokat és frissít is.
Szinte mindegy, melyik sportágat választja, a lényeg, hogy mozog, hogy szabad levegőn van. Fontos, még, hogy mindezt kedvvel csinálja: ha ráun a futásra vagy az úszásra, váltson át másra!
Ne keseredjen el, ha nincs módja mindennap sportolni, viszont használjon ki minden lehetőséget erőnlétének javítására.

Lazítson!

Hetente legalább egyszer, pár órára lépjen ki a mókuskerékből. Ilyenkor engedje el magát, és ne figyeljen semmire, ami zavarhatja. Hódoljon a hobbijának: kertészkedjen, rendezgesse bélyeg- vagy fotóalbumát.

Örüljön sokat!

Mindennap szakítson időt az apróbb örömökre. Olvasson szerelmes regényt, hallgasson zenét, figyelje, hogyan nőnek a szobanövényei.
A finom tea vagy kávé mellett lapozgasson magazinokat. Örüljön a mindennapok szépségének!

Beszélgessen többet!

Ügyeljen rá, hogy ne hanyagolja el a barátait! Ha úgy érzi, belefullad problémáiba, és nincs ideje semmire, akkor is szánjon pár percet arra, hogy felhívja legjobb barátnőjét.
Higgye el, megkönnyebbül, és máris más színben fogja látni az életet. Ne felejtse: nem minden a karrier! Törődjön a magánéletével is.

gyöngy

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: