2015-08-31 13:34:44• hírek • Szatmar.ro

Visszatért a kánikula, újabb hőségriadó

Noha a mai nappal véget ér a meteorológiai nyár, a következő napokban továbbra is jelentős hőségre számíthatunk. Olyannyira, hogy az Orszgágos Meteorológiai Szolgálat ismét hőségriadót adott ki több nyugati és keleti megyére, köztük Szatmár megyére is.

A meteorológiai szolgálat szerint a hétfői és a keddi napok során a hőmérő higanyszála akár 35-37 Celsius-fokra is emelkedhet Szatmár mellett Bihar, Arad, Temes, Krassó-Szörény, Mehedinti, Bákó, Iasi, Botosani és Vaslui megyékben.

Szintén másodfokú hőségriadót adott ki Magyarországon az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. Az ÁNTSZ felhívta a figyelmet a fokozott folyadékbevitelre, arra, hogy kerülni kell a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők, valamint a zsíros ételek fogyasztását. Nem szabad megfeledkezni a bőr védelméről sem, 11 és 15 óra között lehetőség szerint árnyékba kell húzódni. Akik a vízpartokon tartózkodnak, azok kerüljék a déli órákban a napozást, és hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, illetve semmiképpen ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel - figyelmeztettek.

Kiemelték, hogy az átlagosnál melegebb időjárás megterhelő az egészséges szervezetre is, bárkinél okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt. Vannak különösen veszélyeztetett csoportok, ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.

Kitértek arra is, hogy a szabadtéren dolgozók és a fesztiválozók bő, szellőző ruházattal és naptejjel védjék bőrüket a leégés ellen, továbbá senki ne hagyjon gyerekeket, állatokat tűző napon parkoló autóban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: