2016-05-07 10:25:01• hírek • Kocsis Zoltán

Virágokkal és népdalokkal köszöntötték az édesanyákat

„Nincs senki olyan szép, nincs senki olyan jó, nincs senki olyan, mint az én anyám..."- csendült fel a jól ismert dallam péntek délután a Filharmónia előadó termében, a Bartók Béla Hagyományőrző és Kulturális Egyesület anyák napi műsorán, melyet a Communitas Alapítvány és a Barta Ati támogatott..

A társulat immár hatodik alkalommal örvendezteti meg az édesanyákat zenés, verses műsorral. A két órás program folyamán mintegy száz gyerek lépett színpadra. Népdalokat énekeltek, anyák napi verseket szavaltak, sőt alkalomadtán táncra is perdültek az Aurel Popp Művészeti Iskola, a Szamosdarai Általános iskola, a Mikolai Általános iskola, valamint a Szatmárnémeti 10-es Számú Általános iskola kisdiákjai.

A közönség soraiban ott ült Pataki Csaba szenátor és Kereskényi Gábor parlamenti képviselő is. S míg a kisdiákok egy - egy szál virággal köszöntötték a közönség soraiban ülő édesanyákat, addig Pataki és Kereskényi szavakkal üdvözölték őket.

„Az elmúlt hetekben nagyon sok könnyes szemű édesanya mondta el nekünk, hogy nem láthatja gyerekeiket, unokáikat, ugyanis azok külföldön dolgoznak a jobb megélhetés reményében. Én lehetőséget kérek, hogy azért dolgozhassak, hogy minél több fiatal itthon tudjon maradni és egymáshoz közel élhessenek családjaink"- fogalmazott a szenátor.

A gondolatot folytatva Kereskényi elmondta, „szeretnénk visszaadni a tiszteletet a családoknak és az egész közösségnek".

A magyarság mintegy 100 éve köszönti minden május első vasárnapján az édesanyákat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: