2010-03-12 14:55:50• hírek • Kótai Levente

Virág-bástyákkal a parkolók ellen

Falhoz szorított gyalogos
Falhoz szorított gyalogos

A fizetős parkolóhelyek üresek, a járdák és a közterek tömve vannak autókkal. Az állapot miatt mind a lelkiismeretesen közlekedő sofőrök, mind a gyalogosok zúgolódnak. Ma már az illegálisan parkoló autók ellen csak sáncokkal és várfalakkal lehet megvédeni a város gyalogosoknak szánt felületeit. Az önkormányzat újabb virágállványok, beton-virágtartók kihelyezésével próbálja szabadon tartani a járdákat.

Szénási Angéla, a Polgármesteri Hivatal zöldövezetekért felelős tanácsadója elmondta, hogy az Északi Színház előtt és a Vasile Lucaciu téren elhelyezett virágállványok kettős funkcióval bírnak. Nem csak esztétikailag javítják a város arculatát, hanem a forgalmat is segítenek normális mederben tartani. Nemrégiben a Horea utca járdáján vagy a Megyei Múzeum előtti téren lépni nem lehetett a parkoló autóktól.

A szakiroda szorgalmazza, hogy a „virág-bástya" módszer szélesebb körben is alkalmazásra kerüljön városunkban.  Tavaly 352 kihelyezett nagy méretű utcai virágállvány szépítette utcáinkat. Szénási Angéla szerint a Cuza Voda utcát - vagy is annak járdáját - is fontos lenne ilyen módon megvédeni.

Az ötlet egyetlen gyengesége, hogy a vandalizmus a masszív virágtartókat sem kíméli. Ezek rendszeresen kárt szenvednek, gyakran felborítják, elmozdítják őket. Szintén szomorú jelenség, hogy az ágyások virágait sokszor elnyomja a rájuk borított szemét, amit annak ellenére is oda hajítanak a járókelők, hogy a közvetlen közelben szemetes is található.


A színháznál már rend van.
A színház utcájában már szabályozták a parkolást


Díszít és véd a kialakított gyűrű
Díszít és véd a kialakított gyűrű


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: