2011-02-22 14:35:55• hírek • Szatmár.ro

Vidám farsang az oviban

Vidám farsangi hangulat költözött a Hám János Óvodába, ahol délelőtt a gyerekek és az óvónénik is színes jelmezekbe bújtak.

Mese- és szuperhősök, színes tündérek, királykisasszonyok és lovagok lepték el délelőtt a Hám János Óvodát, ami nem meglepő, hiszen a tanintézményben kedden szervezték meg a hagyományos farsangi mulatságot.
A Hám János Római Katolikus Iskolaközponthoz tartozó óvoda már korán reggel benépesült jelmezbe öltözött, vidám gyerekekkel, akik büszkén mutatták egymásnak ötletes jelmezeiket. Volt ott tündér, lovag, krokodil, bohóc és szamuráj, de természetesen Batman, Zorró és Pókember is, aki együtt mulatta az időt a farsangi mulatozás napján.

„A kicsik izgalommal készültek a mai napra, sokan otthonról hozták a jelmezt, de volt, aki az óvónénik segítségével készítette erre az alkalomra az álarcát. A Lángocskák csoportja például közösen döntötte el, hogy mindenki királykisasszonynak vagy királynak, lovagnak és udvari bolondnak öltözik - minden, ami egy teljes udvartartáshoz kell." -" - tudtuk meg Lieb Andra igazgatónőtől. Az óvodások azonban nemcsak a saját csoportjukban, hanem az egész közösségnek is megmutathatták szebbnél szebb jelmezeiket.

Délelőtt tíz órakor a négy magyar, majd a négy német csoport is a díszterembe vonult, ahol színpadon parádézhatott, bemutatva az ügyes maskarákat.
A felvonulást követően pedig minden csoport visszavonult a saját termébe, ahol a kicsik felhőtlenül szórakozhattak, táncolhattak együtt az idei farsangi mulatságon a nap végéig. Természetesen az alkalomhoz illő farsangi fánk is került a csoportok asztalaira, melyeket a nagymamák és az anyukák készítettek külön erre az alkalomra.


Farsang az óvodában
Farsang az óvodában


Farsang az óvodában
Farsang az óvodában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: