2016-02-14 11:33:10• hírek • Kocsis Zoltán

Vezetett, de végül kikapott az Olimpia Kisvárdán

Cosmin Iuhas büntetőjével vezetett ugyan az Olimpia szombaton a tavaszi idény kezdetét megelőző utolsó előtti felkészülési mérkőzésén, ám a Kisvárda még a szünet előtt egyenlített, a hajrában pedig a győzelmet is megszerezte. A csapatot egy négy tagú szurkolótábor is elkísérte.

„Jó első félidőt játszottunk, azzal teljesen elégedett vagyok. Kár a félidő végén elkövetett egyéni hibáért. Talán másképp alakul a meccs, ha nem egyenlítenek ki a hazaiak a szünet előtt", összegzett a találkozót követően Csík Tibor vezetőedző.

Az Olimpia vezetésénél ugyanis a védelem kihagyott, egy egyszerű megoldás helyett cselezni akart a hátvéd a tizenhatoson belül, elveszítette a labdát, ebből lett a büntető, amit a kisvárdaiak értékesítettek. A büntetőt mellesleg a korábban a Pécen, Kispesten, Győrben, a Ferencvárosban megforduló, Görögországban és Bulgáriában is légióskodó Erős Gábor váltotta gólra.

„Jó, hogy az ilyen hibák felkészülési meccseken jönnek elő. Mondtam utána a fiúknak, hogy nem szabad cselezgetni, passzolgatni a saját tizenhatosunkon belül", mérgelődött a Steaua korábbi remek védője.

„A második félidőben már inkább védekezésre kényszerített minket a Kisvárda. Nem volt nagyon sok helyzetük, de azokkal jól sáfárkodtak, egyet gólra váltottak", folytatta Csík. A gólszerző az egykori debreceni Nagy Róbert.

„Jó iramú, harcos, kemény, kissé feszült hangulatú mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a második játékrészben egyértelműen mi irányítottuk a meccset. Ismét hátrányból fordítottunk, úgy gondolom kijelenthető, hogy mind fizikálisan, mind mentálisan felkészülve várhatjuk a bajnoki rajtot, egyben van a csapat" , nyilatkozta a klub honlapjának Soós Imre, a Kisvárda vezetőedzője.

A találkozót végül nem Demecseren, hanem Kisvárdán játszották, műfüves pályán. „Esős időben gyors volt a labda, csúszott, ehhez mi nem vagyunk hozzászokva. Nem úgy a hazaiak", tette hozzá a szatmáriak mestere.

Az Olimpia vezetősége is elkísérte a csapatot, tárgyaltak a hazaiakkal, de sajnos a tervezett edzőtáborból nem lesz semmi. „Addig kell nyújtóznunk, ameddig a takarónk ér", vázolta fel az okokat plasztikusan Csík. Ilyen körülmények között az Olimpia Nagykárolyban igyekszik összehozni egy rövid edzőtábort a jövő héten.

Szombaton az Olimpia valamennyi egészséges játékosa lehetőséget kapott, így Ciprian Brata is, akivel kapcsolatban Csík elmondta: mindenben megegyeztek vele, már csak a szerződés aláírása van hátra.

 

„Külön meg szeretném köszönni annak a négy embernek, aki elkísért minket Kisvárdára és a rossz idő ellenére végigszurkolta a mérkőzést", hangsúlyozta zárásként Csík Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: