2014-10-27 15:07:34• hírek • Kocsis Zoltán

Vétlen volt a szatmári sofőr!

fotók: leggo.it
fotók: leggo.it

Az olasz hatóságok szerint vétlen volt az a szatmári üzletember, aki mikrobuszt vezetve Rómától délkeletre súlyos közlekedési balesetbe keveredett, amelyben hat román állampolgár életét vesztette, egy hetediket pedig életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A baleset még szombat hajnalban történt az A1-es autópályán Collefero és Valmontone települések között. A román állampolgárokat szállító kisbusz hátulról összeütközött egy marokkóiakat szállító busszal. Az ütközés következtében hat román állampolgár életét veszítette - köztük egy házaspár, valamint 17 hónapos gyerekük. Egy hetedik román állampolgárt többször is megműtöttek, állapota életveszélyes. Valamennyien Olaszországban tartózkodtak és dolgoztak.

A román buszt a szatmári üzletember, Octavian Erdei vezette. Mivel nem volt bekötve, az ütközés intenzitásától kirepült a busz szélvédőjén. Őt is kórházba szállították, állapota stabil. Az első jelentések még arról szóltak, hogy Erdei elaludhatott a kormánynál, az okozta a balesetet. A Mediafax hírügynökség hétfői tájékoztatása szerint azonban az olasz hatóságok megállapították: a másik buszt vezető marokkói állampolgár hibáztatható a balesetért. Egyes jelentések szerint a hat marokkóit szállító busz hirtelen bevágott Erdei elé, aki már nem tudta elkerülni az ütközést. Más hírek szerint a marokkói férfi tolatott az autópályán....

Octavian Erdei sportklubot, fuvarozó céget és sportüzletet üzemeltet Szatmáron. Fia, a 19 éves Carlo Erdei a patinás angol labdarúgóklub, a Wolverhampton Wanderers utánpótláscsapatának, valamint a román U18-as válogatottnak a tagja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: