2014-08-29 18:10:14• hírek • Szatmár.ro

Véget ért a pótérettségi

Az augusztus végi érettségi eredményeit szeptember első napján fogják nyilvánosságra hozni.

Véget ért az egész nyári tanulás az érettségin elbukott diákok számára: pénteken ugyanis véget ért az idei pótérettségi is. Szatmár megyében négy vizsgaközpont működött: a szatmárnémeti Gheorghe Dragos Közgazdasági Líceumban, a Constantin Barncusi Műszaki Líceumban, a nagykárolyi Iuliu Maniu Műszaki Líceumban és az Avasfelsőfalui Elméleti Líceumban.

Románból 655-en iratkoztak be a vizsgára, de csak 544-en érezték úgy, hogy érdemes elmenniük számot adni tudásukból. Az anyanyelvi vizsgán németből hárman, magyarból pedig 49-en jelentek meg.

Szerdán a szaknak megfelelő kötelező vizsgára került sor: ekkor matekből a 386 beiratkozóból 289-en mentek el vizsgázni, történelemből pedig a 102 beiratkozóból 81-en adtak valóban számot az elsajátított anyagból.

Pénteken a szaknak megfelelő választott tantárgyból érettségiztek azok, akiknek az idei első vizsga nem jött össze: fizikából 36-ból 25-en, biológiából 275-ből 211-en, kémiából 15-ből 11-en, földrajzból 179-ből 141-en, közgazdaságtanból 2-ből egy, filozófiából 3-ból 2-en mentek el vizsgázni. Az informatika érettségig mind a három beiratkozott megjelent.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: