2016-06-27 15:58:52• hírek • Szatmár.ro

Vége a nagy üzletnek a lakótelepi dinnyeárusok számára

Nem kapnak a továbbiakban engedélyt az utcai árusításra a lakótelepi dinnyeárusok a polgármesteri hivataltól egy hétfőn született döntés értelmében. Kereskényi Gábor polgármester szerint az árusok helye a piacokon van.

A Helyi Rendőrség, a Közterületfenntartó Vállalat és a polgármesteri hivatal kereskedelmi ellenőrzéseket végző alosztályának a képviselői találkoztak a hétfői nap során Kereskényi Gábor polgármesterrel. Az elöljáró felszólította az illetékes szerveket, hogy ne hosszabbítsák meg az utcai dinnyeárusok június 26-án lejárt engedélyeit.

"Ezek az árusok a legtöbb esetben nem is termelők, hanem csak viszonteladók. Van olyan, amelyik hipermarketből veszi meg a gyümölcsöt, azt adja tovább a lakótelepeken" - magyarázza a polgármester. Ezek az árusok rontják a városképet és a környéken lakók sem örülnek nekik. Az utcán alszanak, az utcán tisztálkodnak, ott élik napjaikat.

A polgármester szerint aki árusítani akar, az béreljen helyet a piacok valamelyikén. Amennyiben pedig ez nem történik meg, a helyi rendőrség előbb pénzbüntetéssel, majd az árujuk elkobzásával szankcionálja majd őket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: