2014-11-24 16:33:43• hírek • Kocsis Zoltán

Várakozáson felüli érdeklődés

A várakozásokat is fölülmúlta az az érdeklődés, amit a szatmári tanügyi intézmények a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a tanfelügyelőség és az SC. Alpin Recycling Kft. által közösen meghirdetett két oktatási program iránt tanúsítottak: az eddigieknél jóval több, összesen hetven óvoda, általános vagy középiskola jelezte részvételi szándékát.

A „Játszunk és újrahasznosítunk!" elnevezésű programra 35 megyei óvoda jelentkezett. Ennek a vetélkedőnek a következő mozzanata a nagytarnai ökotáborban lesz december 17-én. Oda annak a három óvodának a 45 gyereke jut el, akik a legszorgalmasabban gyűjtögették november elseje és december 20. között az újrahasznosítható hulladékot. A táborban a gyerekek karácsonyi díszeket készíthetnek, majd a legjobban sikerült példányok felkerülnek a nagytarnai ökotábor történelmének első karácsonyfájára.

A másik program a nagyobbak számára kiírt „Élet a környezetért, élet az emberért". Erre 27 általános és nyolc középiskola jelentkezett. Szintén december 17-én, reggel 09.00-kor a benevezettek a Szatmár Megyei Múzeumban találkoznak, ahol minden csapat elkészítheti a program kabaláját. A négy legjobban sikerült kabalát készítő intézmény sportfelszereléseket kap.

„A nagy számú jelentkező kétségtelenül azt mutatja, komoly érdeklődés van a környezettudatos oktatásra, nevelésre", jelentette ki Békéssy Erzsébet, a környezetvédelmi ügynökség igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: