2015-02-25 17:42:14• hírek • Szatmár.ro

Változtattak a megye költségvetésen

Az Országos Befektetési Vállalathoz került a Szatmár Megyei Könyvtár megépítése.

Kevéssel azt követően, hogy elfogadták Szatmár megye költségvetését, a megyei tanács februári rendes havi ülésén módosítottak is ezen. A módosításokkal a költségvetési bizottság is egyetértett, ám kivették a Somesul focipálya megvásárlásának részletére szánt 290 ezer lejes összeget.

Kovács Máté, a szatmár Megyei Tanács RMDSZ-frakciójának vezetője a Szatmár.ro kérdésére elmondta: azért került ki ez a határozatból, mert a stadion megvásárlásáról egyelőre csak tárgyalások vannak, azok pedig nincsenek olyan stádiumban, hogy már a kifizetésre kellene gondolni.

Kovács a tanácsülésen megkérdezte, miért került ki a határozatból az a 100 ezer lejes összeg, amelyet a Szatmár Megyei Könyvtár új építésének a felépítésére szántak - pontosabban a megépítés műszaki-gazdasági mutatóinak az elkészítésére.

Adrian Stef megyei tanácselnök elmondta: a beruházás az Országos Befektetési Vállalathoz (CNI) került át, így ezt az összeget is a vállalat fogja kifizetni. A könyvtár épületének felújítása mellett további hét nagyobb volumenű projekt került - kerülhet - át a CNI-hez - magyarázta Stef. Egyebek mellett a Szatmár megyei egészségügyi intézmények és a közigazgatási palota hőszigetelése is a vállalathoz kerülhet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: