2016-05-31 11:32:49• hírek • Kocsis Zoltán

Válaszoltak az ultrák Coicának: Nem vagyunk megvehetők

Sajtóközleményben válaszoltak az Olimpia ladbarúgócsapatának Peluza Sud néven ismert szurkolói csoport tagjai Dorel Coica polgármester azon vádjaira, melyek szerint rivális politikai pártok buzdítására ők fütyülték ki őt a városnapokon.

Mint ismeretes, Coicát a tüzijáték előtti visszaszámlás levezénylésére invitálták a színpadra a műsor vezetői, ám a polgármester neve hallattára hatalmas füttykoncert és huhogás tört ki a közönség soraiban. Hétfői sajtótájékoztatóján aztán a polgármester többek között azt állította, az Olimpia szurkolóinak egy része fütyült és huhogott. Természetesen nem önindíttatásból, hanem a rivális politikai pártok buzdítására.

„A Peluza Sud ezennel visszautasítja a polgármester hamis vádjait! Sokakkal ellentétben, akiket néhány pártfeliratos kampányajándékkal meg lehet vásárolni, az Olimpia szurkolói nem megvehetőek és nem vagyunk egyetlen politikai párt támogatói sem. Meglepőnek hathat, de a huhogás valószínűleg a szatmári lakosok szabad véleményformálásának kifejezési fomája volt, akiknek nem ízlett a felszolgált miccs azon a fatális éjszakán", áll a szurkolói csoport közleményében.

Mi több, állításuk szerint a drukkerek nem is voltak jelen az adott eseményen, mert jobb elfoglaltságuk is akadt. „Érthető okokból kifolyólag a Peluza Sud tagjai a koncertek helyett inkább a Bajnokok Ligája döntőjének megtekintését részesítették előnyben, tehát ott sem voltunk az ominózus eseményen. Arra kérjük Dorel Coica polgármester urat, jobban ellenőrizze forrásait, ahelyett, hogy megpróbáljon besározni egy olyan szurkolói csoportot, akik nem hajlandóak részt vállalni kampányízű eseményeken".

„Az Olimpia szurkolói senkinek nem a szószólói! Ha így lenne, akkor a politika útját választottuk volna. Az egyedüli, amiért mi énekelünk, az a labdarúgás, azon belül is az Olimpia", áll a Peluza Sud közleményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: