2011-07-27 14:59:13• hírek • Szatmár.ro

Válassz a legszebb tengerpartok közül!

Ha még nem jutott időd a lazításra, de valódi kikapcsolódásra vágysz, akkor tervezz egy csodálatos tengerparti nyaralást. Keress úti célt Olaszország és Törökország legszebb tengerpartjai közül, ahol a lubickolás és a napozás mellett élvezetes városnéző túrákban lehet részed. Íme néhány javaslat.

Tropea, Calabria nyugati partvidékén fekszik, a Tirrén-tenger partján. A helyiek szerint is itt található Olaszország legszebb tengerpartja. A fehér homokos part és a türkiz színű tenger sziklák alatt húzódva valóban csodálatos látványt nyújt a turistáknak. Az óváros a parton emelkedő magas mészkősziklán fekszik, amely több látványossággal is várja az ide látogatókat. Érdemes megnézni a 12. században épült normann Duomo katedrálist, a 18.-19. századi nemesi palotákat és manapság már a szárazföld részét képező, de egykoron a partközeli Santa Maria szigeten fekvő, Santa Maria Dell'Isola háromhajós bazilikát és bencés kolostort.

Olaszország tengerparti városkái mesebeli környezettel, rengeteg látnivalóval és barátságos emberekkel fogadja a turistákat. Bibione az egyik legkedveltebb ilyen város, az Adriai-tenger egyik legismertebb üdülőhelye. Több kilométer hosszú homokos stranddal, élettől lüktető, éjjel-nappal nyüzsgő városközponttal várja az idelátogatókat. Esténként utcái sétálóutcává alakulnak át. Finom homokos, sekély vizű strand jellemző; a strandolni és a sportolni vágyók is jól érezhetik itt magukat.

Tropea és Bibione mellett érdemes Lignano, Caorle, Rimini és Pesaro városkák után is érdeklődni, ha mindenképpen Olaszországba utaznál.


Az olaszországi Tropea
Az olaszországi Tropea


Törökország is mesebeli tengerparti városokkal várja a nyaralni vágyókat. Antalyatól nyugatra található Ölüdeniz az ország legszebb természetes tengerpartja, ami még nem olyan elterjedt úti cél, így a pihenéshez tökéletes. Az öböl fantasztikus lagúnái, homokos strandjai, sziklás partszakaszai és fenyőligetei különleges helyet biztosítanak azok számára, akik igazi nyugalomra és pihenésre vágynak. A környék számos meglepetést kínál, például itt található Kayaköy, az 1923-óta elhagyatott szellemváros.

Alanya a Riviéra legtávolabbi, de egyik legkedveltebb üdülővárosa. Homokos tengerpartok, nyüzsgő éjszaki élet és rengeteg bazár jellemzi. Festői kilátás nyílik az alanyai öbölre az alanyai várból. Kellemes hajókirándulásokat lehet tenni a környéken feltérképezvén a város régi barlangjait, melyet régen a kalózok előszeretettel használtak kincseik rejtegetésére. Ha nem csak pihenésre, hanem egy izgalmakkal teli vakációra vágysz, érdemes idelátogatnod.

Marmaris, Side és Belek további olyan törökországi tengerparti városkák: lenyűgöző, vadregényes tájak, történelmi emlékek és homokos-kavicsos tengerparti strandok várják a nyaralókat.


Ölüdeniz, a török üdülőváros
Ölüdeniz, a török üdülőváros


Alanya a Riviéra egyik legtávolabbi üdülőhelye
Alanya a Riviéra egyik legtávolabbi üdülőhelye


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: