2011-09-01 09:10:45• hírek • Szatmár.ro

Valami extrémre vágysz? Szervezz vadvízi túrát!

A Júliai Alpok hegyei között, három csodálatos völgy - Trenta, Bavscica, Koritnica - találkozásánál található városka, Bovec, amely a térség idegenforgalmi központja. Télen a sízők, tavasztól-őszig pedig a vízi és hegyi sportok paradicsoma, de a gyalogtúrázok is szívesen érdeklődnek a térség kulturális öröksége iránt. Ha ősz eleji vakációt szervezel, ide érdemes ellátogatnod!

Bovec közelében található smaragd színű Soča folyó különböző erősségű szakaszaival remek evezési lehetőséget biztosít a kezdő és haladó vadvízi túrázóknak egyaránt. A környék meseszép szurdokai a rafting és canyoning túrákhoz csinálnak kedvet, a számtalan vízesés és a rengeteg történelmi látnivaló, pedig a gyalogtúrázókat csábítja.

A város éttermeiben a kitűnő helyi konyha, finom borok mellett családias hangulat fogadja a vendégeket. S, ha már gasztronómiáról beszélünk, valóban lehetőségünk van a környéken nagyon finom halat fogyasztani, melyek legfinomabbjai a pisztrángok.

Bovec fő megélhetési forrása a turizmus és a helyi ipar.  Földrajzi fekvéséből és gazdag történelmi múltjából adódóan számos lehetőséget kínál a kirándulni vágyóknak, illetve a környék kulturális öröksége iránt érdeklődő turistáknak. Körülbelül 50 km-es körzetben mindenki talál magának kedvére való kikapcsolódást, túracélpontot.

A közelben fekvő Triglavi Nemzeti Park, a Kranjska Gora, a Szent Lenárt templom romjai, az Isonzo és a Soca folyó, valamint a sportolási lehetőségek miatt évente egyre több látogató érkezik a kisvárosba. Kedvelt kirándulás a Soca völgyében történő túrázás, valamint a város közelében található 106 m-es Boka-vízesés megtekintése, amely egyike Szlovénia legnagyobb vízeséseinek.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: