2012-04-19 10:06:06• hírek • Szatmár.ro

Vakációzz a Kvarner-öbölben!

A Kvarner-öböl ma a horvát Adria egyik legdominánsabb régiója, turisták milliói járnak ide nyaralni a világ minden tájáról. Akik először készülnek Horvátországba azoknak kifejezetten ajánlott úti cél a Kvarner-öböl.

Az öböl városai iránt korán megnőtt az érdeklődés. Például Ferenc József osztrák császár annyira beleszeretett Opatija városba, hogy ide költöztette a téli rezidenciáját, testvére József főherceg pedig Crikvenica Riviérára járt rendszeresen pihenni. De érdemes felkeresni még a Krk szigetet, Rab szigetet és Losinjt is.

Akármelyik helyet is választod a fentebb említettek közül, mindenhol szépen kialakított igényes strandokat, virágos, színes városokat találsz, kellemes mediterrán éjszakai élettel, sok látványossággal és hajós programokkal.

A Kvarner-öbölben megtalálhatod a zsúfolt strandokat, -városokat, fényűző pompás palotákat de egyaránt felfedezhetsz olyan kicsi és eldugott, elhagyatott falvak, ahol alig pár százan élnek.

Opatija

Amit mindenképpen érdemes megtekinteni...


Az öböl északi csücskében helyezkedik el Opatija város, melynek hangulatát még ma is a XIX.-XX. századi arisztokrata paloták és kúriák pompája határozza meg. Ha betekintést akarsz nyerni az egykori osztrák birodalom csillogásába, akkor látogass el Opatijába.

A Kvaerner-öböl szélén elterülő Losinj-sziget központi települése Mali Losinj, ahol gyönyörű színes házak között sétálgathatsz. A kisváros sokféle programmal várja a turistákat, egy hajótúra során akár delfinekkel is találkozhatsz.

Rab szigete pontosan az öböl közepén található, melynek központi települése a jellegzetesen középkori négytornyú Rab város, melyet már Kr. e 360-ban is lakták az illírek. A sziget csodálatos környezete, szép strandjai, és középkori fesztiváljai az egyik legnépszerűbb horvát szigetté tették Rabot, amely a nudista strandolás úttörője volt.

Krk sziget

Rab városa

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: