2011-07-06 11:08:01• hírek • Szatmár.ro

Vakációzz Dél-Csehországban!

Ha szereted a hangulatos kisvárosokat, akkor a dél-csehországi Cesky Krumlov pont neked való!

Cesky Krumlov szépsége minden turistát magával ragad. Annak ellenére, hogy kisváros, számtalan kikapcsolódási lehetőség kínálkozik, ezért érdemes több napot is itt eltölteni.

A város történelme szorosan összefonódik a háromszáz éven keresztül itt uralkodó Rozmberk nemzetségével. A krumlovi vár a prágai vár után Csehország legnagyobb hasonló létesítménye.

A vár öt udvarból és negyven épületből áll, valamint tartozik hozzá egy hét hektáros kastélypark is. Folyamatosan építették, bővítették a 14. századtól egészen a 19. századig, de a mai elrendezését a reneszánsz időkben nyerte el. A várkertekben található barokk színház és a forgó nézőteres színház egyedülálló látványosság.

Cesky Krumlov történelmi negyedét az UNESCO 1992-ben a Világörökség részének nyilvánította, a városka környező parkjai a mai napig teljes pompájukban tündökölnek, csakúgy, mint főtere és utcái. Városnézésed során látogass el a Szent Vitus templomba, a Szent Jakab templomba, a Szentlélek templomba és a Mária-szoborhoz is.

A Szent Vitus templom Krumlov jelképszerű épülete. A háromhajós templomot a 14. században építették, majd a 15. század elején alakították át. Ebből az időből származik gótikus freskómaradványa is. A főhajójában áll Rosenberg Vilmos és felesége reneszánsz mauzóleuma.

Az óvárosban hangulatos éttermek várnak, ahol megkóstolhatod a helyi jellegzetességeket és a finom söröket. A Sör téren érdemes belekortyolnod a helyi krumlovi sörfőzde sörébe, az Eggenberg sörbe. Feledhetetlen élmény marad a tutajról való esti városnézés. A nagy, 12 fából készült székkel ellátott tutajokon körbeutazhatod a belvárost, amelyet a Moldva folyó ölel körül. Krumlovban a tutajozás mellett a kajakozás és a vadvízi evezés is népszerű időtöltés. A parton bérelhetsz hajókat, és így ellátogathatsz Zlatá Koruna településére, illetve más mesebeli tájakat is felfedezhetsz.




A Szent-Vitus templom



Cesky Krumlov


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: