2015-04-26 14:26:24• hírek • Szatmar.ro

VII. Szilágyi Domokos Egyházmegyei Szavalóverseny

Ötvennégy diák vett részt Batizon a hetedik alkalommal megszervezett Szilágyi Domokos egyházmegyei szintű szavalóversenyen. Öt kategóriában hirdettek nyertest, de mindenki győzött, mert hangzott Isten, minden időben érvényes, minden korosztályhoz szóló, életeket mentő és jó útra terelő szava. A rendezvény fővédnöke Riedl Rudolf Szatmár Megye Tanácsának alelnöke volt.

A batizi református templomban, a szombat délelőtt tíz órakor kezdődő istentiszteleten Nagy Erika egyházmegyei missziói előadó, sárközújlaki lelkipásztornő hirdette Isten igéjét a tizenkét éves Jézusról. Mi, Isten gyermekei, otthonra találhatunk a templomban. -  mondta az igehirdető. Ezt az otthonra találást nem lehet csupán megszokásból végezni, hanem őszintén, lelkesen, tudva, hogy Isten él. Jézus nemcsak a templomban volt engedelmes az Atyához, éppen ezért nekünk sem csak a templomban kell szófogadónak lenni, hanem a mindennapokban is.

Király Lajos egyházmegyei főjegyző, házigazda lelkipásztor üdvözlő szavaiban megköszönte a támogatóknak és a felkészítőknek a befektetett adományt és munkát. Szilágyi Domokos versei méltatva elmondta, hogy a belső képalkotás készségét fejlesztik ezek az művek. Ezt a tulajdonságot a TV és internetnet hatására szinte teljesen lebénítjuk. Kovács Sándor esperes a napi igével köszöntött: „Hálát adunk az Istennek és a mi Urunk Jézus Krisztus Atyjának, mindenkor ti értetek könyörögvén." (Kol 1,3) Muresán János alpolgármester is szólt a szavalóverseny fontosságáról mondván, ahol van kultúra, van civilizáció és jövő.

Az istentisztelet után az ünneplő sereg átvonult Batiz Multifunkcionális Kultúrotthonába. Kimozdult tehát az esemény az egyház falain kívülre, jelképezve ezzel az eklézsia feladatát is. Ezután a versmondóknak egy szabadon választott verset kellett mondaniuk Szilágyi Domokostól. A zsűri tagjai - Szilágyi Éva a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatónője, Bándi Johanna színművésznő, Barbara Beáta pszichológus, Dr. Vass Zoltán labororvos és Kereskényi Sándor irodalomtörténész, muzeológus - öt kategóriában osztottak ki díjakat. Az előkészítő-, I,-  II. osztályosokat tömörítő csoportban az első helyezett Rácz Máté lett, Kovács Bence második és Jánk Tamás és Ungvári Ábel pedig a harmadik. A III. - IV. osztályosoknál Ilonczai Zsófia nyert, második Király Rebeka, Ary Dávid, Lovász Tamás és Kállai Hanna a dobogó harmadik fokán végzett.  A V. - VI. osztályosoknál második díjat kapott Bányai Bianka, harmadikat pedig Boros Noémi. A VII. - VIII. osztályosoknál Moroz Hannelore, Tasnádi Tímea, Szabó Csenge volt a sorrend. A középiskolásoknál Ary Dalma mögött Katona Réka és Szabó Patrícia következett.

Köszönet jár annak a lelkes csapatnak is, amely évről évre a szavalóverseny mögött áll és a lelkipásztor segítségére van, hogy a lelki táplálék mellett a testiekben sem szenvedjen hiány.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: