2014-04-15 16:06:37• hírek • Kocsis Zoltán

Utolsó 50 a 200.000-ből - véget ért a faültetési program

Tavasz közepéhez érvén hétfőn véget ért a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, valamint az erdészeti hivatal közös, közel egy hónapig tartó faültetési akciója.

A program célja, hogy az egykori vidéki szemétlerakók az idők során degradálódott területeit sikerüljön biológiailag rehabilitálni. Ennek érdekében a megyei tanács 21 önkormányzat számára biztosította a facsemeték megvásárlásához szükséges anyagi hátteret, a helyi polgármesteri hivatalok pedig az erdészeti hivatal és a környezetvédelmi ügynökség támogatásával megszervezték a 209.000 facsemete - többségében kocsányos tölgy - elültetését.

Az első 15 csemetét Óváriban ültették el március 17-én, az utolsó ötvenet pedig április 14-én Remetemezőn. Az időközben eltelt egy hónap alatt pedig fát ültettek Tarsolcon, Erdődön, Pusztadarócon, Kökényesden, Kálmándon, Kaplonyban, Érkáváson, Mezőfényen, Hadadon, Gencsen, Újtanyán, Vadaspusztán, Krasznabélteken, Mezőteremen, Majtényban, Szoporon, Csanáloson, Kányaházán, Gércén, Halmiban, Turcon, Túrterebesen és Sárközújlakon.

Remetemezőn Adrian Stef tanácselnök és Békéssy Erzsébet, a környezetvédelmi ügynökség igazgatója is segédkezett a település közelében álló nádfalu közvetlen közelségében található terület beültetésében. Amint a tanácselnök megjegyezte, a természetes anyagokból természetes környezetben épült nádfalu az ökoturizmus beindításában és fellendítésében is fontos szerepet tölthet be a jövőben.

Békéssy Erzsébet pedig a közeljövőre nézve elárulta: ősszel további faültetéseket terveznek Szatmár megyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: