2017-01-13 10:32:47• hírek • Szatmár.ro

Utókarácsony a romatelepen

Bár a téli ünnepeknek már vége, a Maurer Alapítvány ajándékozási akciója még tart. A szervezet évek óta nagy hangsúlyt feketet arra, hogy olyan gyerekekhez is eljusson, akik kimaradnak a karácsonyi ajándékosztásból. Legutóbb a pusztadaróci romatelepen jártak.

A pusztadaróci romatelepen élő gyerekeket örvendeztette meg szerdán a Maurer Alapítvány - a szervezet alapítója, Maurer Róbert és Nagy Enikő önkéntes a meglehetősen szerény körülmények között élő családokhoz látogatott el, természetesen ajándékok kíséretében. A falu szélén élők nagy örömmel és izgalommal fogadták az alapítvány autóját, habár tudták, hogy érkezik, mivel előzetesen felmérték az igényeket. Elsősorban 3-7 éveseknek előkészített csomagokat vittek, de azok a gyerekek sem távoztak üres kézzel, akik egy-két évvel „kilógtak" ebből a korcsoportból.

A felnőttek az életkörülményeikre panaszkodtak, elmondták, sok családnál jelent gondot a fűtés és a megfelelő fekvőhely hiánya, ami a mostani, hideg időszakban eléggé megkeseríti a mindennapjaikat. A jótékonysági szervezet ajándékai viszont egy kis melegséget hoztak a házaikba: gyerekek és szülők egyaránt örültek a téli ruhadaraboknak, az édességnek, a játékoknak és a tisztálkodási kellékeknek. A cipősdoboz nagyságú csomagokat írországi baptisták állíottották össze, egyenként körülbelül 20 euró értékben.

Az adomány a szatmárnémeti román ajkú baptista közösság által működtetett Ce poţi face? (Mit tehetsz?) Egyesület közvetítésével érkezett hozzájuk. A Maurer Alapítvány az előző években több alkalommal folytatott adományozási akciót a baptista közösséghez tartozó családoknál (az egyház által fenntartott egyesület elsősorban hajléktalanok segélyezésével foglalkozik), az így kialakult kapcsolat eredményeképp jutottak el az írországi ajándékcsomagok a legrászorultabbakhoz.

A pusztadaróci roma gyerekek körében megközelítőleg 70 ajándékcsomagot oszottak szét, továbbá néhány zsáknyi ruhanemű is gazdára talált. Maurer Róbert szerint az elkövetkező napokban folytatják akciójukat, melynek során szintén nehéz körülmények között élő nagycsaládok gyermekeinek igyekeznek örömet szerezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: