2015-05-29 15:19:35• hírek • Kocsis Zoltán

Útjára indult a jótékonysági lovasmaraton

Wieland Márk egy rendkívül súlyos és ritka betegségben szenved: tetraparesi spaticában, azaz négyvégtagú bénulásban. Ez azt jelenti, hogy az ízületei megmerevednek, ami miatt alig tud járni. Annak érdekében, hogy nem kényszerüljön tolókocsiba, ún. SDR-műtétre van szüksége. Ennek költsége viszont 57.700 dollár.

A Hans Lindner Alapítvány jóvoltából eddig sikerült összegyűjteni az összeg 45% százalékát. Most a Szatmár Megyei Lótenyésztők és Lótulajdonosok Egyesülete döntött úgy, megpróbál segíteni Márknak. Ennek érdekében Lovasmaratont szervezett, mely péntektől szombatig tart.

A lovasok a három nap alatt 160-180 kilométernyi távot tesznek meg. A túra érdekessége, hogy az éjszakákat - mint hajdanán a lovasok - a szabadban töltik: sátrakban. A három nap alatt összesen 21 települést érintenek. A menet Szatmárhegyről indult, majd Résztelek, Ivácskó, Színfalu, Mogyorós, Szelestyehuta, Beregszó és Vadafalva érintésével érkeznek este Bükktótfaluba. A máramarosi faluból szombaton Somfalu és Bábca irányába indulnak tovább, majd útba ejtik Nántűt és Alsószoport, az éjszakát pedig Kegyén töltik. Innen vasárnap indulnak tovább Érszakácsin, Újnémeten, Krasznamihályfalván, Krasznasándorfalván, Krasznabélteken és Oláhgyűrűsön keresztül vissza Szatmárhegyre.

Akik szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy T.S. Park professzor az amerikai St. Louisban megműthesse a kis Márkot, azok a Szatmár Megyei Lótenyésztők és Lótulajdonosok Egyesülete a Transilvania Banknál nyitott számlájára CUI: 7559337, RO85 BTRL RONC RT02 1260 0302 vagy a a Hans Lindner Alapítvány oldalán található számlaszámokra lehet adakozhatnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: