2011-04-21 11:40:17• hírek • Szatmár.ro

Utazz Európa varázslatos sarkába!

A volt németalföldi terület, Hollandia, Európa legvarázslatosabb sarka; egy tartalmas jól megszervezett körutazás alkalmával fantasztikus dolgokat láthatunk és tapasztalhatunk. Virágárverések, sajtkészítőüzemek, fapapucsfaragók, gyémántcsiszolók, szebbnél szebb virágparkok és hangulatos városok várják az odautazót.

Egy hollandiai utazás csúcspontja tavasszal mindenképpen a Keukenhof kell legyen, az a rotterdami fantasztikus virágpark, melyet a hollandok csak a tulipánvirágzás ideje alatt nyitnak meg a látogatók előtt.

Az egyik legszebb és legtipikusabb holland kisváros Delft, a kék-porcelán hazája. A hangulatos várost nemcsak több száz hídja és csatornái miatt érdemes fölkeresni. Ideális kiindulópont egy rotterdami, vagy hágai látogatáshoz, vagy egy tengerparti kiránduláshoz.

Hága 10 km-re fekszik Delftől. Nem az ország fővárosa, mégis itt ülésezik a parlament. Érdemes sétát tenni a parlament környékén, a belvárosban és megtekinteni a Nemzetközi Bíróság épületét és a „Béke lángját". Hágában található az egyik legszebben kiépített tengerpartja Hollandiának, aki tengerparti üdülésre vágyik ide is elmehet, és belegázolhat az Atlanti-óceán hűs habjai közé.

Egy délutáni séta a Keukenhof virágparkban fantasztikus élmény, még az ott élők számára is. A park nem más, mint egy mesés virágkiállítás, ahol harminc hektáron több millió tulipánban, jácintban és íriszben gyönyörködhetnek. A virágtenger megtekintése után felfedezhetik Rotterdam központját, ami ugyancsak feledhetetlen élményt nyújt.

Aki hollandiai utazást szervez, nem hagyhatja ki a hangulatos fővárost, Amszterdamot sem. Egy városnéző túra során gyémántcsiszoló műhelyt, sajtüzemet, fapapucskészítőt kereshetnek fel, és megtekinthetik a híres Rijks Múzeum tárlatát, a Hansa-házakat, a rengeteg csatornát és hidakat.



Delft
Delft


Keukenhof: a rotterdami virágospark
Keukenhof: a rotterdami virágospark


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: