2012-03-21 14:51:59• hírek • Szatmár.ro

Amiért érdemes Kölnbe utazni

Utazz Németország egyik legrégibb  városába, a vidám hangulatú és sokszínű Kölnbe, mely kihagyhatatlan különlegességekkel várja a turistákat. A csokimúzeum, az illatos ház és még számos gyönyörű épület várja, hogy megcsodáljuk őket.

Köln az egyik legrégebbi német város, nevét Claudius császár felesége, Néró anyja - Colonia Claudia Ara Agrippinensium - után kapta. A zöld területekkel teli nagyvárosban ma mindenki találhat kedvére való látnivalókat és programokat, bármi is legyen az érdeklődési területe.

Kihagyhatatlan látványosság a Kölni dóm, melyet a 13. században kezdték el építeni, és végül több mint 600 év alatt készült el: mára a város szimbóluma és a világörökség része. A kéttornyú monstrum tökéletes tájékozódási pontot is jelent és még sok különlegességgel büszkélkedhet, de a legszembeszökőbb mégiscsak az egyik legújabb kori üvegablak.

Ha Kölnbe jársz érdemes ellátogatnod a Csokimúzeumba, ahol szökőkútból csordogál az édes finomság. Keresztülvághatsz pár négyzetméter esőerdőn, hogy érezd, milyen klímán terem a kakaóbab, a minicsokigyárban pedig üvegfalon keresztül nézheted végig, hogyan lesz a masszából csokikocka.



Nemcsak a Rajna és a csoki folydogál Kölnben, hanem az illatos kölnivíz is. A Glockengassén álló, gyönyörűen felújított épület bejáratnál falikútból folyik a kölni.

A parfüméria egyben múzeum és tanműhely is, ahol a kölnivíz történetét bemutató kiállítás mellett illatszemináriumokat is tartanak. A 4711 márka igazi klasszikus, a csodavizet régebben nemcsak parfümként, de gyógyszerként is használták; a receptet állítólag nászajándékba kapta egy szerzetestől Herr Mülhens.

A kölni állatkert különlegességei a hatalmas elefántpark és a trópusi esőerdő mellett az óriási akváriumok, amelyekben összesen több mint ötszázféle vízi lény úszkál, a világ minden tájáról.



Köln karneváljairól is híres, hiszen február végén az egész város felbolydul, maskarában és maszk nélkül is milliók hömpölyögnek az utcákon, és minden évben megválasztják a város hercegét, szüzét és földművesét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: