2014-12-17 17:30:41• hírek • Szatmár.ro

Úszóversenyt rendeznek gyerekeknek a hétvégén

Másodszor szerveznek karácsonyi úszóversenyt a Select uszodában edző gyermekek szülei.

Egy évvel ezelőtt sporttörténeti jelentőségű eseményről számoltunk be: akkor szervezték meg ugyanis az első szatmárnémeti fedettpályás úszóversenyt. Most pedig a második karácsonyi úszóverseny előtt állunk: a Select Sport Klub szervezésében szombaton és vasárnap a szatmári sportolók mellett többek között nagyváradi, tordai, kolozsvári, nagybányai és besztercei úszók is a medencébe csobbannak majd. A résztvevők 7 és 15 év közötti gyerekek, számban pedig jóval meghaladják az egy évvel ezelőtti megmérettetés résztvevőinek a számát. Akkor ugyanis hatvanan versenyeztek, most pedig az eddigi beiratkozók száma 115 körüli.

A versennyel kapcsolatos szerdai sajtótájékoztatón Markos Tibor főszervező elmondta: a Select uszodában edző gyerekek egyre jobb eredményeket érnek el az országos versenyeken. Elmondása szerint a polgármesteri Hivatal segítségével sikerült megmenteni a csőd szélén álló uszodát is, így van hol edzzenek a gyerekek. Az önkormányzat ugyanis napi 4 órára bérli az uszodát, ahol a VSK sportolói formában tarthatják magukat. Emellett nemrég létrehozták a Városi Sportklubon belül az úszás szakosztályt, így lehetséges, hogy hamarosan a tehetséges versenyzőkből néhányat le is fognak igazolni.

A Kisiparosok Kamarájának és a Német Román Gazdasági Társaság segítségével megszervezett verseny ünnepélyes megnyitójára szombaton reggel 10 órakor fog sor kerülni. A szervezők remélik, hogy minél többen kilátogatnak majd a kétnapos megmérettetésre, hogy a helyszínen szurkoljanak a szatmári tehetségeknek.

A verseny nem titkolt célja, hogy a szatmáriak körében népszerűbbé tegyék az úszósportot. Az elmúlt egy év alatt már sikerült javítani a helyzeten, az iskolások számára még a tavasszal szervezett versenyen 22 iskolából 140 gyerek vett részt, emellett sokan tanulnak úszni az Aquastarban is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: