2009-02-28 18:32:15• hírek • Ferenczi Noémi

Kórustalálkozó a Székesegyházban

Szombaton került megrendezésre immár tizenhetedik alkalommal az ökumenikus kórus-seregszemle a Székesegyházban. A találkozó késő délutánig tartott.

A kórus-seregszemlére az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmári Római Katolikus Székesegyház Kórusa  és a Romániai Magyar Dalosszövetség szervezésében került sor a Magyar Nyelv Éve  -  Kazinczy Ferenc születésének 250. évfordulója alkalmából.

 

Az.egybegyűlteket Hársfalvi Ottó, püspöki általános helynök, a Székesegyház plébánosa köszöntötte. Az immár tizenhetedik alkalommal megrendezett kórustalálkozón Szatmár és Máramaros megyék négy felekezetének húsz énekkara örvendeztette meg a Székesgyházban összegyűlt közönséget. A két megye már jól ismert és neves kórusai mellett olyan énekkarok is jelentkeztek, melyek e találkozóra először neveztek be, úgy mint a  három nyelven éneklő felsővisói Szent Anna, a nagykárolyi  Canticum Novum kórusok, valamint az apai reformátusok nemrég alakult vegyeskara. A kórus-seregszemlén országhatáron túli vendégek is részt vettek: a Tiszavasvári Sibelius Énekkar és a Hajdúnánási Makláry Lajos Városi Énekkar.

A seregszemlét Guttman Mihály, a Romániai Magyar Dalosszövetség tiszteletbeli elnöke zárta. Megköszönte mindekinek a szívből jövő énekeket, a évről-évre megrendezésre kerülő találkozók fontosságát hangsúlyozta ki.

Népes közönség hallgatta a kórusok énekét

A Szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Iskolaközpont Vegyeskara

Nagykárolyból érkező énekarok is megörvendeztették énekükkel az egybegyűlteket

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: