2014-12-17 14:26:57• hírek • Szatmár.ro

Ünnepi előadás a Hám János diákjaival

A diákok Nemzetek karácsonya című műsora igazán karácsonyi hangulatba hozta a népes közönséget.

Felemelő, szórakoztató, könnyed, de információkban gazdag volt a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum XI. A, XI. B, VII. A és VII. B osztályos diákjainak kedd esti karácsonyi előadása.

A címhez híven a diákok powerpointos vetítés kíséretében mutatták be, hogy a különböző nemzetek miként ünneplik a karácsonyt. Megismerkedhettünk mások mellett az olasz, görög, portugál, spanyol, francia, osztrák, német, francia karácsonyi hagyományokkal, de nem maradt ki a magyar vagy a román hagyományok ismertetése sem.

A nemzetek szokásaiban komoly különbségek is vannak, van ahol nagy zoknikba, máshol a karácsonyfa alá kerülnek az ajándékok. És nem mindenhol a Jézuska hozza az ajándékokat: vannak nemzetek, amelyeknél angyalok, máshol maga a Télapó hoz ajándékot, de olyan nemzet is van, ahol a három királyok hozzák a karácsonyi meglepetéseket.

A diákok kórusban énekeltek, tehetséges szólóénekesek produkcióját is meghallgathattuk. Szóltak karácsonyi dalok különböző nyelveken, így a Székesegyház minden ülőhelyét elfoglaló közönség rövid idő alatt ünnepi hangulatba került.

Ünnepi előadás a Székesegyházban

Ünnepi előadás a Székesegyházban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: