2015-03-23 18:33:28• hírek • Kocsis Zoltán

Teke-világbajnokság 2018-ban Szatmárnémetiben?

Világbajnokság Szatmárnémetiben? Valljuk be, kissé hihetetlenül hangzik. Nos, Dorel Coica polgármester hétfői sajtótájékoztatóján nem kevesebbet ígért, mint hogy Szatmárnémeti megpályázza a 2018-as teke-világbajnokság rendezési jogát. A román szakszövetség már jelezte támogatását, immár csak a megfelelő terem hiányzik.

Coica az elmúlt hétvégén Bukarestben tartózkodott, ahol többek között tárgyalt Mircea Dusa honvédelmi miniszterrel. A megbeszélés központi témája a Lókert (Vulturilor) utcai telek tulajdonjoga volt. Ez jelenleg a honvédelmi minisztérium tulajdonát képezi, ám a város szívesen átvenné, Coica elmondása szerint pedig Dusa hajlandó is lemondani róla.

A polgármester elmondása szerint tárgyalásban vannak a római katolikus püspökséggel is a szomszédos, 2,3 hektáros területről. Ha ezt is megkapná a város, akkor immár hat hektárnyi összefüggő terület állna rendelkezésére. A város vezetőjének elképzelései szerint ide épülhetne sportterem, az uszoda és a tekepálya. Valamennyi állami támogatásból, amire szintén ígéretet kapott már Coica.

Az elmúlt héten amúgy Szatmárnémetiben tárgyalt Mariana Popescu és Constantin Stamatescu, a Román Tekeszövetség elnöke, illetve alelnöke Marcela Papici és Radu Roca alpolgármesterekkel. A megbeszélés témája egy olyan csarnok felépítése volt, amelyben nyolc teke- és nyolc bowlingpálya kapna helyet. A beruházás értéke a becslések szerint 380.000 euró körül mozoghat.

„Amennyiben időben elkészül a tekecsarnok, akkor a román szövetség támogatná pályázatunkat a 2018-as világbajnokság rendezési jogáért", jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Coica.

A teke-világbajnokságot évente rendezik meg - 2013-ban Zalaegerszeg, 2014-ben a csehországi Brno adott neki otthont. Idén május 7.-i kezdettel a bajorországi Speichersdorfban lesz a verseny, amelyen 19 ország - Bosznia-Hercegovina, Dánia, Németország, Észtország, Franciaország, Olaszország, Horvátország, Macedónia, Montenegró, Ausztria, Lengyelország, Románia, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Csehország és Magyarország - férfi és női felnőtt és 18 éven aluli versenyzői vesznek részt.

A jövő évi vébé helyszíne a horvátországi Novigrad lesz, a 2017-es világbajnokságot pedig ismét Németországban, ezúttal Dettenheimban rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: