2016-05-31 10:25:15• hírek • Választási hirdetés

Újra bátran megszólalhatnának anyanyelvükön

Az infrastrukturális fejlesztések továbbvitelét és az anyanyelven történő, jól működő hivatalbeli ügyintézést szorgalmazzák Aranyosmeggyesen.

Oláh Szabolcs vagyok, 2004-2012 között Aranyosmeggyes alpolgármestere voltam, június 5-én pedig a polgármesteri címért szállok versenybe a helyhatósági választáson az RMDSZ képviseletében. A legfontosabb számomra a település fejlesztése és jövőjének biztosítása, az itt lakók életminőségének és -színvonalának emelése. Sok mindent elkezdtünk alpolgármesteri időszakomban, ami aztán sajnos félbemaradt, így feladatomnak érzem, hogy ezeket a dolgokat mihamarabb továbbvigyem, hogy végre pontot tehessünk az infrastrukturális fejlesztések végére.

A lakosság érdekeit szem előtt tartva, elsősorban gondolok itt az ivóvíz- és csatornahálózat kiépítésére a hozzánk tartozó hét faluban, épületfejújításokra, út- és járdajavításokra, az utak bővítésére, a közvilágítás korszerűsítésére, valamint új munkahelyek teremtésére, hogy csak a legfontosabbakat említsem. Munkahelyekre minden időben szükség van, éppen ezért az önkormányzat ennek jegyében támogatja a vállalkozók megtelepedését, valamint LEADER programokkal kívánja segíteni a gazdálkodók munkáját is.

Terveink között szerepel egy olyan mezőgazdasági egyesület létrehozása is, amely kifejezetten a roma közösségnek adna munkát. Megemlíteném még a helyi turizmus fellendítését is, hiszen Aranyosmeggyesen található a 13. században épült Lónyai-kastély, amely bár romos állapotban van, eszmei értéke felbecsülhetetlen. Alpolgármesterségem idején rendben tartottuk a kastélykertet, ám azóta megint elhanyagolt állapotban van. Itt is kellene már történnie valaminek. Visszagondolva a hivatalban eltöltött nyolc évemre, ez nem volt egy könnyű időszak, de sokat segített, és számtalan előnyünk származott abból, hogy kiválóan tudtunk együttműködni az akkori RMDSZ-es megyei tanácsvezetőséggel, ezért bízunk abban, hogy újra ők kerülnek majd a megye élére.

Biztos vagyok benne, hogy Pataki Csaba jó tanácselnök lesz, okosan osztja szét a pénzeket, és ott segít majd, ahol tud. Hiszünk abban, hogy az a változás, ami nyolc-tíz évvel ezelőtt elindult Aranyosmeggyesen - négy év kihagyás után - most végre folytatódhat.

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: