2014-10-28 17:00:00• hírek • Kocsis Zoltán

Újabb megaprojektre készül az Apaserv

Kedden aláírták a 433,6 millió lej összértékű, „Szatmár megye ivóvíz- és csatornahálózatának infrastrukturális bővítése és rehabilitációja" elnevezésű projekt utolsó szerződését is, az Apaserv pedig már a következő megaprojektre készül.

Amint azt Dan Stegerean, a vízszolgáltató elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, az új projektet már Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is ellátta kézjegyével, a konzultációról szóló közbeszerzési pályázat pedig már a SEAP-on, a közbeszerzési pályázatok országos elektronikus rendszerében is megtalálható. „Azt egyelőre nem tudjuk, mennyi pénzt kaphatunk. Amennyiben sikerül - és nem látom, miért ne sikerülne -, akkor 2020-ig Szatmár megyében teljesen meg lesz oldva a vízellátás kérdése", jelentette ki.

A most zajló nagyszabású beruházás csak 2015 decemberének végén fejeződik be, ám már biztos, hogy jelentősebb összegeket sikerült megspórolni. Stegerean ezek felhasználásáról is szót ejtett. Ezek szerint a nagykárolyi szőlőhegyen, Halmihegyen, Majtényban és Szatmárpálfalván építik ki a vízhálózatot, illetve - mint például utóbbi községben - egészítik ki a hálózatot.

Szintén a megtakarított összegből kíván négy modern szippantós autót, valamint három, az iszap elszállítására alkalmas haszongépjárművet vásárolni az Apaserv. A tervek között szerepel továbbá 30 ezer új vízóra vásárlása - azzal együtt, hogy 18 ezer beszerzése már folyamatban van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: