2015-10-22 16:33:57• hírek • Szatmár.ro

Újabb körforgalom épül a Károlyi úton

Elnapolták az Ana Ipatescu utca és környékének egyirányúsításáról szóló döntést.

Gyűlésezett csütörtökön a Közlekedésbiztonsági Bizottság: komoly viták alakultak ki Szatmárnémeti közlekedésében tervezett változtatásokat illetően. A döntésekről Maskulik Csaba városi tanácsos tájákoztatta a Szatmár.ro-t.

A bizottság megszavazta, hogy körforgalmat alakítsanak ki a Károlyi úton. Ennek helye az Auchan hipermarket és a Dana hotel közötti szakaszon lesz, a célja pedig, hogy a hamarosan felépülő Dedeman bolthoz könnyebben eljussanak a vásárlók. A cég vállalta a körforgalom kialakításának költségeit.

Szintén egy megnyíló üzlet miatt alakítanak ki egy kijáratot a Lucian Blaga sugárúton, a Lukoil benzinkút közvetlen közelében. Az Unio gyár udvarán ugyanis a Penny szeretne szupermarketet nyitni.

A lakossági kérések többségét elutasította a rendőrség. A szatmáriak gyalogátkelőhelyet kértek a Neajlov és Tarnavei utcák kereszteződésébe (A Mircea Eliade Iskola közelébe), az Astronautilor és a Muncii utcák kereszteződésébe (az Avram Iancu iskola közelébe), valamint a Sanatatii és az Astronautilor utcák kereszteződésébe. Ideiglenes gyalogátkelőhelyet hoznak létre viszont a Grigore Moisil Általános Iskolánál.

Elhalasztották az Erzsébet királyné (Ana Ipatescu) utca és környékének egyirányúsításáról szóló tervezetet. Maskulik Csaba a negyedik változatát készítette el a tervnek, amit mindenki elfogadott, az elfogadásra csak ezért nem került sor, mert a rendőrség képviselőinek távozniuk kellett az ülésről.

A Mileniului és a Ceahlaului utcák kereszteződése gyakori helyszíne koccanásos baleseteknek, ezért a bizottság tagjai megfontolják itt egy kisebb körforgalom kialakítását.

Mivel a Stefan Octavian Iosif utcában az ócskapiac-napokon szinte lehetetlen közlekedni a két oldalon parkoló autóktól, az utcába megállni tilos táblákat helyeznek el. "Szóba került a St. O. Iosif utca és a Toamnei utcák egyirányúsítása, de ez nagyon átalakította volna a közlekedést a környéken" - mondta Maskulik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: