2015-05-29 10:41:31• hírek • Szatmár.ro

Új készülékek segítik a terápiára járó gyerekeket

A szatmári Dräxlmaier adományaként, a Boldog Scheffler János Központ terápiáit látogató gyerekek új, utolsó generációs terápiás készülékek előnyeit élvezhetik. A cég támogatta a Központ szolgáltatásait igénybe vevő több, mint 120 gyerek számára különlegesen fontos felszerelés beszerzését. A kicsik a Központ Napján, május 28-án ünnepelték a közösen a gépek működésbe helyezését.

Létrehozása óta, a Boldog Scheffler János Központ ismertté vált és egyre fejlődött. Tanúk erre azok a családok, akiknek gyermekei megkapták itt a gondtalan gyermekkorhoz szükséges segítséget.

A Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek által vezetett rehabilitációs és fejlesztő központ fontos szerepet tölt be mind Szatmárnémeti városában, mind pedig a régióban, a megkésett fejlődéssel és sérülésekkel élő gyerekeknek biztosított terápiák által. A Központ a legújabb és leghatékonyabb terápiás módszereket nyújtja, ezekhez korábban csak hosszú utazások révén lehetett hozzájutni. 2013-tól a Központ projekteket is vezet, melyek során Szatmárnémeti óvodáiban mérik fel a gyerekeket, a partnerekkel együtt arra törekedve, hogy időben felfedezzék a problémákat és megelőzés-szerűen segítsenek.

A május 28-án megrendezett „Központ Napján" azok a gyerekek és családjaik vettek részt, akik a három év során kapcsolatba kerültek az intézménnyel, látogatták, valamint látogatják terápiáit, de jelen voltak a partnerek, szponzorok, barátok is. Így a program fontos részét képezte a szatmári Dräxlmaier által megvásárolt és a Központnak adományozott terápiás készülékek átadása: EKG, Electroneuromiograf Neuro-EMG, valamint fizioterapiás műszerek, amelyek segítséget nyújtanak a rendellenességek diagnózisának felállításában, de az sérülések kezelésében is. Az EKG-t, valamint az Electroneuromiograf-ot a gyermekpszichiátriai vizsgálatok, felmérések során használják majd, így pontos képet kapnak az idegek ingerület-vezetéséről, míg a fizioterápiás készülékek a sérülések kezelésében, a fájdalmak csökkentésében, az idegek és izmok stimulációjában, a gyógyulás elősegítésében.

A terápiás gépeket a Boldog Scheffler János Központ G. Cosbuc utca 2-es szám alatti székhelyén rendezett ünnepség elején adta át Sorin Ghita vezérigazgatója.

A gépek átadását követően a jelenlevők zenés programon vettek részt Cserei Csabával, majd különféle személyre szabott játékok és vetélkedők várták őket, de persze a „Központ Napján" nem hiányozhatott a torta sem, amit végül közösen fogyasztottak el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: