2016-04-29 14:50:47• hírek • (x)

Új diagnosztikai eszközök és vizsgálatok a Korall Klinikán

Az egészségügyi központban az orvosok igényeinek figyelembe vételével folyamatosan bővül a felszereltség.

Szatmárnémeti legkomplexebb egészségügyi szolgáltatásait kínáló egészségügyi központja, a Korall Klinika a megyeszékhely orvosaival konzultálva folyamatosan bővíti a diagnosztikai eszközeinek számát. Az orvosok véleményét kikérve nemrégiben egy glikált hemoglobint mérő laboratóriumi eszközzel bővült a géppark, amely a diabéteszben szenvedők vizsgálata esetében elengedhetetlenül fontos berendezés. Légyege, hogy egy vizsgálattal visszamenőleg 2-3 hónapra is meg lehet állapítani a vércukorszint jelentősebb változásait. A cukorbetegség esetében ugyanis a nagy ingadozások jelentik a komoly problémát, ilyen esetekben károsodnak a beteg szervei is.

A Korall Klinika bőrgyógyászati kabinetje is egy új eszközzel, ezzel pedig egy új beavatkozási lehetőséggel bővült. Az elektrokauter nevet viselő berendezés gyakorlatilag egy elektrosebészeti eszköz, amelynek segítségével apró sebészeti beavatkozásokat is tud végezni Dr. Trip Dóra bőrgyógyász. Ezzel szemölcsöket, lógószemölcsöket és anyajegyeket is könnyedén el lehet távolítani, sőt, a bőrt érintő rákos rendellenességeket is kezelni, gyógyítani lehet. Az elektrokauterrel végzett beavatkozásokra helyi érzéstelenítéssel kerül sor. Dr. Trip Dórához hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken 8 és 15 óra között, keddenként pedig 12 és 18 óra között lehet fordulni.

Elérhetővé vált a Korall Klinikán egy meglehetősen fontos endokrinológiai vizsgálat is. Az elasztográfia az egészséges és a daganatos szövetek különböző rugalmasságán alapuló képalkotási technika. A vizsgálat során a különböző keménységű szövetek különböző színekkel ábrázolódnak a monitoron. Az elasztográfia a hagyományos ultrahang eljárásoknál egyértelműen információgazdagabb képeket bocsát az orvosok rendelkezésére, s ennek segítségével pontosan meghatározható a legkisebb daganat helye is, amelyeket más eljárással többnyire nem ismernek fel.

Dr. Oprea Maria endokrinológus munkáját és a pontos diagnózis felállítását egy másik, a klinikán újdonságnak számító beavatkozás is segíti, amely a pajzsmirigygöbök beható vizsgálatát teszi lehetővé. Maga a beavatkozás nem fájdalmas, a rövid idő alatt elvégzett vizsgálatot követően a páciens ugyanúgy folytathatja mindennapi elfoglaltságait, ahogy azt más napokon is tette. A vizsgálat során viszont ki lehet deríteni a pajzsmirigyen megjelent göbök jó- vagy rosszindulatú jellegét, pontos méretét, elhatároltságát.

Dr. Oprea Maria a hét minden napján várja a pácienseket a Korall Klinikán: hétfőn, szerdán és pénteken 8 és 15 óra, kedden 10 és 17 óra, csütörtökön pedig 12 és 19 óra között.

Ha kérdésed van, vagy időpontot szeretnél kérni a klinika szakorvosaihoz, akkor hívd a Korall Klinika központi telefonszámát, a 0361-412-037-es telefonszámot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: