2014-04-16 16:35:17• hírek • Kocsis Zoltán

Új alelnöke van a Kisiparosok Kamarájának

Új alelnökkel bővült a Kisiparosok Kamarájának vezetői struktúrája a kedd délutáni taggyűlést követően. A cégszövetség tagjai elfogadták a 2013-as év mérlegét és meghatározták a 2014-es tevékenységi tervet, tudtuk meg Hölczli József titkártól.

A 138 tagot (ebből 18 az alapító) számláló Kisiparosok Kamarája elfogadta a kilenc tagú igazgatótanács javaslatát és Markos Tibort bízták meg az alelnöki tisztséggel. Ezzel négyre bővült a kamara csúcsvezetése, amelyben még Lieb Mihály elnök, Kaiser Stefan alelnök, valamint Hölczli József titkár kap helyet.

A taggyűlés előtt Hölczli felvázolta a kamara tavalyi tevékenységét, amelynek egyik sarkalatos pontja a Szatmáron Készült termékkiállítás volt. A kamara másik kiemelkedően fontos tevékenysége volt tavaly is a tagok technikai, gazdasági és jogi konzultációja, valamint a különböző képzések - a paletta a villanyszerelőtől kezdve a szakácson át az asztalosig igen széles volt - szervezése volt. Szintén komoly hangsúlyt fektettek a tagok képviseletére is: hazai és külföldi önkormányzatokkal és gazdasági társaságokkal igyekeztek kapcsolatot kiépíteni, illetve a már meglévőt ápolni. A gazdasági mérleg kapcsán elhangzott, hogy a kamara költségvetése 590.000 lej volt.

Hölczli említést tett nem csak a pozitívumokról, de a gondokról is. Ezek közé sorolta többek között a képzéseken és konzultációkon tapasztalt alacsony részvételt, a cégek és oktatók érdektelenségét, a tagok sok esetben tapasztalt nyitottságának hiányát. Jogi szempontból gondot okozott a mesterségekről szóló törvény elfogadásának ismételt elodázása.

A 2014-es esztendő egyik első számú célkitűzése lesz a céhek megalakítása, tevékenységük támogatása. Természetesen idén is gőzerővel folytatódnak majd a(z) (át)képzések: a tervek szerint 400 személy számára indítanak majd különböző tanfolyamokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: