2011-05-11 12:40:06• hírek • Szatmár.ro

Üdítő toszkánai kirándulás

Nem csak a tested, hanem a lelked is kényeztetésre vágyik? Eleged van az egész éves hajtásból, a mindennapok monotonságából? Akkor itt az ideje egy kis szabadságnak, és egy tartalmas testet-lelket üdítő kirándulásnak. Toszkána mesés szépségű tájai igazi kikapcsolódást jelentenek mindenki számára.

A mesés szépségű táj, a Földközi-tenger partvidéke, a rengeteg történelmi és művészettörténeti látnivalókban bővelkedő város - mint Siena, Firenze, Lucca, Pissa - igen vonzóvá teszik Toszkánát a turisták számára. Tengerpartja 330 km-en homokos strandokkal és enyhe klímával csábítja a fürdőzni vágyókat, faluturizmusa pedig rendkívül közkedvelt, hiszen a kis falvakban szinte ismerősként üdvözölnek mindenkit.

Toszkána tájai már önmagában is jótékony hatással van a turistákra, az egészen római korig visszanyúló fürdőzési tradíciók pedig valódi kikapcsolódást kínálnak. Az olyan híres fürdőhelyek, mint a Montecatini-Terme a századforduló szépségét és az olaszországi nemesemberek fürdőzési szokásait idézik, itt találkoznak az antik tradíciók a legmodernebb kezelési módszerekkel.


A Montecatini-Terme
A Montecatini-Terme


Ha kényeztető masszázsra vágysz, akkor keresd fel a Marina di Castagneto Carducci közelében található a Thalasso-masszázs központot, melynek elengedhetetlen részét képezi a víz, a só és a jódtartalmú levegő. A Terme di Saturia hangulata pedig a múltat idézi, ahol a szolgáltatások széles választéka a modern kényeztetésről is gondoskodik.

Ha a sok kényeztetés után egy kis kultúrára vágynál, akkor érdemes ellátogatni a toszkán városokba, ahol számos látnivalóba ütközik az arra utazó. Pissa például az egyik legrégibb olasz város, nem messze fekszik a tengertől, az Arno partján, amelyen több hídja is van. Itt található a Baptisterium, Olaszország legnagyobb keresztelő kápolnája, melynek alapkövét 1153 augusztusában tették le. És ha már valaki itt jár, minden bizonnyal megcsodálja a ferde tornyot, melynek építése 200 évig történt. A fehér márványból készült harangtorony első szintjének építése 1173 augusztusában kezdődött, az építész személyazonossága mindmáig vitatott.

Siena Európa legnagyszerűbb gótikus városa, a hagyomány szerint a várost Senus, Romulus unokaöccse alapította. Az ősi város mai arculata ugyanolyan, amilyennek a XIII. században tervezték, ezért nem mindennapi látvány az arra tévődnek.

Toszkána tartomány székhelye, Firenze a művészettörténet kedvelői számára jelent igazi kikapcsolódást. A Michelangelo térről mesés panoráma tárul a turista elé, melyet az Arno folyó szel ketté. Az Uffizi- képtárban olyan reneszánsz mesterek alkotásai tekinthetőek meg, mint Tiziano, Raffaello és Botticelli. Egy séta a város főterein és a tornyairól híres San Gimignanóban méltó befejezése lehet egy toszkánai kirándulásnak.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: