2016-04-30 13:32:59• hírek • Kocsis Zoltán

Tyúkfarmon festettek, öregek otthonában ajándékoztak az árvák

Különleges módon készültek az ortodox húsvétra az óvári Stefánia Gyermekotthon árvái: előbb tyúkfarmot, majd öregek otthonát látogattak meg. Mindezt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség támogatásával.

A Békéssy Erzsébet vezette ügynökség minden tőle telhetőt megpróbál, hogy az óvári árvák szakmát ismerjenek meg, amire kikerülnek a gyermekotthonból. Éppen ezért korábban mészárszékben a húsfeldolgozás kulisszáit ismerhették meg, most pedig tyúkfarmra látogattak, ahol a tojástermelés hátterével szembesülhettek.

Miután körbejárták a hiripi tyúkfarmot és megismerhették az ott zajló munkát, a tíz gyerek az őket elkísérő pedagógusok segítségével 90 tojást festettek meg. De nem a jól ismert festékekkel, hanem olyan hagyományos eszközökkel, mint a hagyma héja, a cékla vagy a csalán.

Ebéd után útjuk Szatmárnémeti Szolidaritás-lakónegyedébe vezetett, ahol meglátogatták az ott működő öregek otthonát. Az ott élő időseket rövid, a közelgő húsvéthoz kapcsolódó műsorral lepték meg, majd megajándékozták őket a magukkal hozott 90 tojással.

A találkozó olyan jól sikerült, hogy az idősek hangot adtak óhajuknak: máskor is szeretnének találkozni a fiatalokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: